De ce să pui apă cu OȚET pe preșul de la intrare în cazul unui accident NUCLEAR. Președintele Consiliului Științific al ICN, măsuri pentru oamenii simpli

De ce să pui apă OȚET pe preșul de la intrare în cazul unui accident NUCLEAR. Președintele Consiliului Științific al ICN, măsuri pentru oamenii simpli
De ce să pui apă OȚET pe preșul de la intrare în cazul unui accident NUCLEAR. Președintele Consiliului Științific al ICN, măsuri pentru oamenii simpli

Președintele Consiliului Științific al ICN Mioveni a explicat care sunt principalele lucruri pe care trebuie să le facem în cazul unui accident nuclear.

Șerban Valeca, președintele Consiliului Științific al Institutului de Cercetări Nucleare, a explicat la Realitatea Plus ce ar trebui să facem în cazul unui accident sau atac nuclear.

"La îndemâna omului simplu stau câteva lucruri. În primul rând, îmi pare rău, dar, deși s-a anunțat că s-ar putea să nu mai purtăm mască, totuși, dacă este un accident nuclear, este bine să purtăm mască. Doi, pe preșul de la intrare se pune apă cu oțet, să ne ștergem pe tălpi. Se izolează ferestrele și ușile, deci nu aerisim casa și dacă avem un aspirator, îi dăm drumul să funcționeze în cameră ca o pompă aspiratoare. Deci, dacă cumva mai sunt particule prin aer, rămân pe filtrul aspiratorului.

Dacă se stă la țară, se izolează și animalele, se pune o pătură udă, se acoperă fântâna sau sursa de apă dacă nu avem sursă de apă curentă. Dacă este vară sau toamnă, vrem să folosim din grădină fructe sau legume, trebuie spălate cu apă rece. La fel și mâinile, se spală cu apă rece, ca să nu se deschidă porii și în cazul unei contaminări să rămână pe porul închis. Se spală foarte bine și se clătește. Se preferă conservele.", a explicat Șerban Valeca.

Iodura de potasiu, FALSĂ protecție împotriva armelor nucleare. Dr. Corina Neamțu, avertisment: ”Numai în caz EXTREM”. Cum s-a procedat la Cernobîl

Corina Neamțu, medic endocrinolog la SANADOR, a explicat, pentru cititorii DCNews, de ce ne protejează, de fapt, iodura de potasiu, medicamentul care este la mare căutare în farmaciile din România, după amenințarea Rusiei cu armele nucleare.

"Este utilizată în ceea ce privește izotopul de iod radioactiv, pentru că știm că în centralele nucleare-  și am înțeles că și în bombele nucleare- este izotop radioactiv. Singurul mod prin care puteam face ceva și proteja corpul este iodul. Pentru celelalte efecte nu există niciun fel de remediu. Ce se întâmplă acum? Oamenii fac acest depozit, noi ne-am obișnuit să fim pregătiți în cazul în care nu se va găsi, cum s-a întâmplat și cu alte medicamente, dar ceea ce este foarte grav, am fost întrebată personal de unii pacienți, doresc să ia acest produs, fie în formă de tablete, fie în formă de soluție.", ne-a explicat Corina Neamțu. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel