De ce să mănânci, vara, roșii, castraveți și pepene. Beneficii extraordinare pentru organism

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pixabay

Pe timpul verii, ar trebui să te bucuri de de fructele și legumele de sezon. Iată ce beneficii îți aduc roșiile, castraveții și pepenele.

Pe timpul verii, când temperaturile sunt extrem de ridicate, cu cât timp petrecem mai mult sub razele soarelui, cu atât mai grave pot fi efectele asupra organismului nostru. De aceea, este indicat ca timpul petrecut în aer liber să fie limitat, în special la orele prânzului, când soarele este foarte puternic. În plus, hidratarea și o alimentație bogată în vitamine și minerale, sunt esențiale, scrie Mediafax.

Pepenele

Pepenele este o gustare de vară dulce și răcoritoare, cu un conținut scăzut de calorii. Oferă nutrienți esențiali, inclusiv vitamine, minerale și antioxidanți. În plus, conține aproximativ 90% apă, ceea ce ajută organismul să rămână hidratat și oferă, de asemenea, electroliți, cum ar fi potasiul. Astfel, pepenele poate fi o alegere sănătoasă de gustare în lunile fierbinți de vară.

Roșiile

Pe lângă savoarea inconfundabilă a roșiei românești, acest fruct conține peste 94% apă. Conținutul său nutrițional susține pielea sănătoasă, pierderea în greutate, dar și sănătatea inimii. În plus, roșiile nu conțin colesterol și sunt bogate în potasiu, vitamina C și calciu.

Castraveții

Din punct de vedere științific, la fel ca roșia, castravetele este un fruct. Acesta are un gust răcoritor și un conținut ridicat de apă și, în plus, contribuie la hidratarea organismului, în special în anotimpul cald. Castraveții furnizează organismului numeroși nutrienți, precum calciu, magneziu și potasiu, fiind totodată, săraci în calorii, grăsimi, colesterol și sodiu.

Vara ai la dispoziție o varietate de alimente benefice pentru nevoile organismului, pentru a-l ajuta să facă față zilelor însorite. Undemai pui că alimentele de sezon au un preț mult mai accesibil. Eat Seasonably a realizat o cercetare care a arătat că un coș cu fructe și legume cumpărat în timpul verii poate fi cu o treime mai ieftin decât același coș cumpărat în afara sezonului.

Vezi și: Berea, băutura recomandată vara. Dr. Corina Zugravu: Poate fi o opțiune de hidratare

Dieta Cambridge. Slăbești până la 15 kilograme

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel