De ce s-au scumpit roşiile? Petre Daea, primele explicaţii

Rosii
Rosii

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a adus primele lămuriri asupra preţului ridicat al roşiilor din pieţe. 

Petre Daea spune că este normal ca preţul roşiilor să fie mai mare în această perioadă, deoarece sunt primele tomate din acest sezon şi sunt considerate trufandale. Mai mult, ministrul Agriculturii spune că nu trebuie pusă la îndoială calitatea produselor. 

"Aş vrea sa vedeti comportamentul pieţei de la un an la altul. De regulă, când apar aceste produse pentru prima dată, apar aceste preţuri de început. Unele din ele sunt exagerate pentru că nu sunt motive să ieşi pe piaţă cu produse atât de scumpe, altele nu. Am văzut la începutul acesta de an, de sezon, tomate cu 10 lei, ceea ce nu este un pret mare, pentru că acum sunt primele tomate pe care le obţinem din producţie proprie. Dacă îl comparăm cu anul trecut, preţul este la fel, cu mici diferente, chiar în minuns la tomate.

O să vedeţi, aşa cum am văzut şi anul trecut, în momentul în care au început să apară tomatele în toate zonele, preţul a ajuns sub un leu. Este jocul acesta al pieţei care trebuie interpretat ca atare. Am văzut că se pun semne de întrebare privind calitatea acestor produse. Eu vă asigur că sunt produse de bună calitate", a spus Petre Daea la România Tv. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel