EXCLUSIV  De ce roșiile nu mai au gustul din copilărie. Niciodată, orice ai face și de unde le vei cumpăra, nu vor mai fi ca pe vremuri / video

Fotografie creată de Mike Jones, de la Pexels
Fotografie creată de Mike Jones, de la Pexels

Te-ai întrebat vreodată de ce roșiile nu mai au gustul din copilărie?

Unul dintre motive ar fi că... nu mai ai tu nicio legătură cu copilăria. Mai exact, papilele gustative se distrug din cauza fumatului, consumului de alcool, consumului de oțet, consumului mâncărurilor piperate etc.

Pe parcursul vieții, numărul papilelor gustative de la nivelul limbii se înjumătățește; ca atare, simțul nostru gustativ devine din ce în ce mai slab. Prin renunțarea la fumat putem contribuim la conservarea mai multor papile gustative.

Un adult are, în medie, între 2.000 și 10.000 papile gustative. Cei care au mai mult de atât au un simț al gustului foarte dezvoltat, simțind mult mai intens savoarea oricărui aliment consumat.

Despre acest subiect a vorbit și jurnalistul Val Vâlcu în emisiunea „Nod în papură” de la DC News și DC News TV.

„Poate îi voi dezamăgi pe mulți cu ce voi spune, dar nimeni niciodată și oriunde s-ar duce și orice ar face nu va mai găsi roșii cu gustul din copilărie, dintr-un motiv simplu: papilele gustative se distrug din cauza fumatului, consumului de alcool, consumului de oțet, din cauza mâncărurilor piperate etc. Păi când erai copil și mâncai o gumă de mestecat, simțeai că îți explodează creierul, nu doar cerul gurii. Nu mai suntem noi cei din copilărie, nu roșiile”, a zis jurnalistul Val Vâlcu la emisiunea „Nod în papură” de la DC News și DC News TV.

Vezi aici mai multe. Subiectul cu roșiile începe de la minutul 26:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel