Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  De ce românii ar trebui să se gândească de două ori înainte să caute job în străinătate, mai ales în construcții

Foto Pexels
Foto Pexels

Cătălin Podaru, CEO Leviatan Design, a vorbit despre problema forței de muncă din România. De asemenea, a spus că ar trebui prezentată mai des situația reală a mediului de muncă, în contextul în care mulți tineri aleg să plece din țară bazându-se pe expresia „nimic nu merge bine în țară”, deși realitatea e alta.

„Cred că o altă provocare importantă care a fost în pandemie și încă produce efecte în mentalul colectiv are legătură cu problema forței de muncă și încadrarea cu oameni pe proiectele desfășurate. Noi încercăm să le adresăm pe toate concomitent, devenind adaptabili. Practic, în cadrul companiei am și creat o cultură a adaptabilității continue, încercăm să ne asigurăm, în primul rând, proiectele, apoi cash-flow-ul și, din timp, să previzionăm nevoile echipelor, nevoia de personal, instruirea acestuia, astfel încât, de fiecare dată când provocarea aparare, să putem răspunde și să ne îndeplinim cerințele pe proiectele pe care le avem în lucru”, a spus Cătălin Podaru, CEO Leviatan Design, la DCNews și DCBusiness.

Întrebat dacă duce România lipsă de oameni pregătiți, Cătălin Podaru a oferit următorul răspuns: „Eu cred că, din perspectiva calității specialiștilor, mai ales pe domeniile noastre, arhitecți, ingineri, avem oameni buni și foarte buni. De asemenea, am încredere mare în tinerele generații. Avem tineri cu o mare capacitate de adaptare și de învățare. Avem specialiști și, mai mult de atât, cei care nu sunt, se pot forma foarte repede.”

„În schimb, ce mi se pare foarte important este că o criză de personal există. Și aici vorbim de numărul acestora pentru nevoile pe care le avem. Pe de o parte, avem mulți specialiști care au plecat, de-a lungul timpului, din țară. Nu vorbim doar de specialiști cu studii, ci și de oameni calificați în anumite domenii care au plecat în afară. Vorbim și de tinerele generații care pleacă imediat după facultate, alții pleacă imediat după liceu. Noi credem că ar trebui ca firmele, instituțiile, partea de media să vină în întâmpinarea tinerelor generații, pentru că de aici pot veni mai mulți specialiști. Să se prezinte exact realitatea mediului de muncă din România, mai ales din domeniul construcțiilor. Mulți aleg să plece fără să aibă o experiență directă asupra situației din țară. Merg doar pe imaginea negativă creată în care nimic nu merge bine în țară. Ei cred asta fără să o mai verifice și aleg să plece”, a spus Cătălin Podaru, CEO Leviatan Design.

„Avem colegi care au lucrat în companii din afară, au venit în România și au spus că sunt comparabile condițiile de muncă. Avem oameni buni, specialiști buni”, a subliniat Cătălin Podaru.

Provocări şi oportunităţi în domeniul construcţiilor. Podaru, CEO Leviatan Design, interviu

 

Citește și...

Ce e diferit acum față de criza imobiliară din 2008

Cătălin Podaru, CEO Leviatan Design, a explicat dacă România se poate confrunta în acest an din nou cu criza imobiliară din 2008.

Cătălin Podaru a spus că România nu se va confrunta cu o criză imobiliară precum cea din 2008, deoarece antreprenorii s-au adaptat la această instabilitate, generată întâi de pandemia de COVID-19, apoi de războiul din Ucraina.

„Credeți că sectorul construcțiilor s-a stabilizat suficient pentru a nu ne afla din nou în situația anului 2008, când am avut acea criză, mai ales în domeniul imobiliar?", l-a întrebat Mihai Ciobanu pe Cătălin Podaru.

„Nu, așa ca glumă cred că s-a stabilizat în destabilizare, dar în realitate cred că adaptarea la aceste crize, la aceste șocuri, care au venit unul după altul și toate au fost de impact, dacă pandemia a fost așa o lebădă neagră, războiul și toate cele au făcut un stol de lebede negre. Cred că asta i-a făcut cumva pe antreprenori să-și dezvolte o capacitate de adaptare la toată această instabilitate”, a spus acesta. Mai multe declarații, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel