De ce România nu este primită în Schengen. Av. Lucian Bolcaş: Nu se iau nişte măsuri necesare. Poate fi şi ăsta un motiv

Schengen
Schengen

Avocatul Lucian Bolcaş a explicaat care sunt motivele pentru care România nu este primită în spaţiul Schengen, după ce liberalul Victor Paul Dobre a anunţat mai multe proiecte de lege. 

"Vrem să anulăm recursul compensatoriu, vrem să introducem sistemul alertă copil, avem o lege cu brăţările electronice de supraveghere. Din păcate nu reuşim să trecem astfel de legi, majoritatea ne blochează. Bineînţeles, vrem şi o înăsprire drastică a pedepselor pentru cei care comit astfel de fapte", a spus Victor Paul Dobre la România TV. 

Lucian Bolcaş: De asta nu suntem primiţi în Schengen

"Probabil pentru că nu se iau aceste măsuri, nu suntem în Schengen. Ăsta este adevărul. Am renunţat la orice formă de demnitate şi autoritate a statului român care trebuie să îşi protejeze cetăţenii. Şi ăsta poate fi un motiv pentru care nu suntem în Schengen. Dar problema este mult mai gravă. Nu avem niciun program prin care să se ia măsuri administrative imediate în limitarea dreptului de circulaţie a unor martori care trebuie să fie la dispoziţia anchetei, şi ăsta e marele viciu descoperit de această situaţie tragică", a spus Lucian Bolcaş. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel