De ce România ar putea să nu primească bani pentru irigații în PNRR. Ghinea și Barna, explicații total diferite

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, susține că încă se negociază dacă România va primi bani pentru irigații în PNNR.

Dan Barna declarase ieri că România nu va beneficia de fonduri europene prin Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă (PNRR) pentru sistemul de irigaţii pentru că, potrivit Comisiei Europene, aceasta nu este o reformă care ajută la rezilienţă după COVID. Totuși, Ghinea susține că încă se negociază pe marginea acestui subiect și că îngrijorările Comisiei ar fi de fapt legate de mediu și managementul resurselor.

VEZI ȘI: Comisia Europeană a cerut modificarea proiectului PNRR. Dan Barna: România nu va primi bani pentru irigații

"Domnul Dan Barna a dat exemplu cu irigațiile unde există o diferență de opinie între modul în care Ministerul Agriculturii din România, care a propus aceste investiții, vede irigațiile și modul în care Comisia evaluează aceste investiții. Sunt viziuni diferite asupra modului în care aceste investiții afectează sau nu afectează mediul. Ca să fiu și mai clar, aceste sisteme de irigații pierd foarte multă apă și atunci este o problemă de management al resurselor subterane. Asta negociem acum (dacă vor exista bani pentru irigații n.r.). Este o diferență de viziune și de asta negociem.", a declarat Cristian Ghinea la RealitateaPlus.

VEZI ȘI: Fără bani de irigaţii în PNRR. Adrian Rădulescu, AFR: Îi aruncă USR din noul Boeing. O mare problemă pentru ţară...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel