Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  De ce râdea Boureanu când fiica sa striga: ”Mă bate!”. Psiholog: Ce ne facem cu ”Mă-ta e de vină!”

Psihologul Hanibal Dumitrașcu a analizat pentru DCNews imaginile revoltătoare, al căror protagonist a fost Cristian Boureanu. De această dată, nu a mai fost un barman, ci chiar fiica sa minoră. Hanibal Dumitrașcu a explicat ce înseamnă reacțiile lui Cristian Boureanu. 

Concret, luni, Cristian Boureanu și-a luat fiica cu forța de pe stradă, ar fi și agresat-o, iar aceasta a afirmat că o bate. Cineva a chemat poliția și Boureanu, fiica lui, dar și mama fetei au ajuns la poliție. Fiecare cu varianta lui. 

Lipsă cronică de autocontrol

”Dincolo de știre, rămâne eșecul al relației tată-copil, pentru că nu este acceptabil pentru nimeni ca lucrurile să fie atât de scandalos rezolvate sau să se încerce rezolvarea lor atât de scandalos în stradă. Sigur, noi avem toată povestea dl Boureanu din ultimele luni, conform căreia este un personaj extrem de violent, de agresiv. Știm foarte bine incidentele pe care le-a avut cu chelneri, barmani. Asta trădează, fără îndoială, o lipsă cronică de autocontrol, un comportament mai mult decât impulsiv. Putem creiona profilul unui om care stă prost cu nervii și are un autocontrol slab. Putem creiona profilul unui om care stă prost cu nervii și are un autocontrol destul de slab asupra propriului comportament. Mai exact, face față cu mare dificultate la situații de stres și frustrare”, a spus Hanibal Dumitrașcu pentru DCNews. 

Boureanu culege ce a semănat

Psihologul a precizat că este posibil ca Boureanu să-i fi transmis comportamentul său fiicei sale și acum să culeagă roadele: ”Nu trebuie să uităm că acest comportament se transmite și celorlalți, inclusiv copiilor pe care îi ai. Eu cred că și fiica lui este la fel de compulsivă, de slabă de înger în sensul în care-și stăpânește cu greu propriul comportament. Știm cu toții că vârsta adolescenței este una problematică, este una la care copilul vrea să devină adult și se confruntă cu tot felul de provocări. Dacă în cazul fetei dl Boureanu lucrurile stau așa cum spun eu, sigur că dl Boureanu s-a ales cu ceea ce a semănat. Mă bucur că asistența socială și-a făcut simțită prezența”. 

De ce râdea Boureanu

Hanibal Dumitrașcu a vorbit și despre zâmbetul lui Boureanu pe care l-a afișat atât când fiica sa striga că o bate, cât și la ieșirea de la secția de poliție. Zâmbetul lui Boureanu a fost intens discutat luni seară la mai multe televiziuni.

”Evident că de multe ori persoanele aflate într-o situație de criză adoptă și un astfel de comportant. Am văzut și alte personaje celebre încolțite de propria lor situație, acum îmi vine în minte polițistul Cioacă. Când se afla în dificultate afișa acest zâmbet larg în sens de neputință. Eu cred că dl Boureanu se afla într-o situație fără ieșire, și-a dat seama de momentul extrem de scandalos și lipsa de control în ceea ce privește relația cu propriul copil și nu i-a mai rămas decât acest zâmbet, e un mecanism de apărare automat când te afli în dificultate, într-o situație fără ieșire”, a precizat psihologul. 

”Mă-ta e de vină!”

”Asta este veșnica replică pe care tații grăbiți, care trec precipitat prin viața unui copil o dau. E un reflex cât se poate de prost și de inutil. Foarte mulți bărbați recurg la: ”Mă-ta e de vină! Din cauza ei ești așa cum ești”. Nu. Uneori este chiar mai vinovat părintele care dă această replică”, a conchis Dumitrașcu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel