De ce procurorul Bocșan de la DNA cere să fie mutat la PÎCCJ

bocsan
bocsan

Lumea Justiției scrie că la DNA au început să se întâmple lucruri greu de imaginat în urmă cu un an de zile. De exemplu, procurorul Gheorghe Bocșan, unul dintre magistrații care a lucrat la dosarul referendumului, dar și artizanul, alături de Lucian Papici, la dosarul în care patru ofițeri ai Poliției de Frontieră au fost trimiși în judecată în urma unor probe fabricate, a cerut plecarea pa PÎCCJ. De asemenea, zilele trecute, CSM a aprobat plecările din DNA  ale procurorilor Viorel Cerbu și Iuliana Bendeac.

Potrivit sursei citate, la DNA este posibilă o schimbare de macaz. Anumiți magistrați au cerut plecarea din instituție, printre care se numără și Viorel Cerbu, procurorul care a aprobat percheziția abuzivă a locuinței  judecătorului CEDO, Corneliu Bârsan, dar și Iuliana  Bendeac, procurorul care a trimis în judecată Antena 3.

 De asemenea, CSM urmează să ia o decizie și cu privire la procurorul Gheorghe Bocșan, devenit cunoscut alături de procurorul Lucian Papici cu care a făcut echipă în mai multe dosare. În vara anului 2012, Gheorghe Bocșan împreună cu procurorul Mariana Alexandru, sub coordonarea lui Lucian Papici au instrumentat dosarul "Referendumului", finalizat cu trimiterea în judecată a vicepremierului Liviu Dragnea.

Dosarul "Referendumului" nu este singurul caz în care Gheorghe Bocșan a făcut echipă cu Lucian Papici. Spre exemplu, nici până în acest moment Consiliul Superior al Magistraturii nu a reacționat față de abuzul comis de procurorii Gheorghe Bocșan și Lucian Papici, abuz confirmat de instanța supremă, în privința a patru politiști de frontieră trimiși în judecată pentru o luare de mită de 700 USD. În urma unui proces care a durat circa trei ani de zile, toți cei patru polițiști de frontieră au fost achitați definitiv la ICCJ și repuși în drepturi.

Un alt dosar cu renume este cel în care Gheorghe Bocșan și Lucian Papici i-au trimis în judecată pe senatorul Mircea Banias și fostul secretar general al MAI, Laurențiu Mironescu, pentru fapte de corupție în legatură cu o presupusă rețea din Vama Constanța. În acest caz, Papici și Bocșan au audiat mai mulți martori, printre care Anca Boagiu, Elena Udrea, Vasile Blaga sau Mircea Toader, fară a-i anunța și pe apăratorii celor 39 de inculpați. Conform declarațiilor avocaților, aceștia nu se găsesc pe lista martorilor de la dosarul instanței, însă au confirmat că au fost audiați pe șest de Papici și Bocșan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel