De ce plătesc unii români impozite de 5 ori mai mari și unde

Cine n-are grijă de avutul obștesc sau de proprietatea privată, primește pedeapsă. Statul a mărit impozitele pentru 12 terenuri din Sibiu, lăsate de ani buni în paragină. 

 

Terenurile neîngrijite, aflate în Sibiu, sunt pline de gunoaie, moloz şi buruieni, iar oamenii care trec pe lângă aceste zone se plâng că situația durează de ani de zile. După faptă, și ”răsplată”: primăria a mărit taxele pentru cele 12 terenuri de cinci ori.

Situate foarte aproape de centrul turistic al Sibiului, terenurile reprezintă o rușine pentru sibieni, cunoscuți drept gospodari și adepți ai ”aerului vestic”. Zonele arată deplorabil: bălării înalte cât un om, gunoaie și ruinele unor foste clădiri.

Astfel, Consiliul Local Sibiu a votat, săptămâna trecută, un proiect de hotărâre prin care se aprobă majorarea impozitelor, dar şi lista cu cele 12 terenuri, dintre care doar unul aparţine unei persoane fizice. Restul sunt ale unor firme. Cel mai mare teren are peste 41.000 mp și este la marginea orașului, dar sunt și terenuri centrale.

[citeste si]

„Polițiștii locali au verificat aceste terenuri, starea lor și au somat proprietarii să și le îngrijească. Având în vedere că proprietarii nu au răspuns pozitiv acestei somații, polițiștii locali au transmis Direcției Fiscale notele lor de constatare," precizează Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, potrivit Realitatea TV.

După terenurile lăsate în paragină, Consiliul Local Sibiu a lansat în dezbatere și un proiect privind supraimpozitarea caselor neîngrijite din zona istorică. Acesta a fost însă amânat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel