EXCLUSIV  De ce părinții joacă un rol VITAL înainte de începerea școlilor. Ana Măiță: Copiii vor prelua acest lucru!

Ana Măiţă, preşedintele Asociaţiei „Mame pentru mame", a vorbit, în exclusivitate pentru DCNews, despre noul an școlar, în contextul în care există numeroase îngrijorări din partea părinților.

Mulți elevi care nu sunt bolnavi cronici au în mediul familial persoane a căror integritate fizică și emoțională va fi afectată de participarea lor activă la cursuri, susține Ana Măiță. „Mă refer la un frățior care se luptă cu o boală, la o mamă care poate se luptă cu un cancer de sân și are o imunitate scăzută. Dacă copilul ei o îmbolnăvește, o bagă în spital sau mai rău...”, a zis Ana Măiță.  

„Sunt părinți care ne-au contactat și ne-au spus: nu vreau să-mi trimit copilul la școală, nu vreau să-mi asum riscuri, vreau să facă școală online”, a precizat Ana Măiță.

Cu privire la atitudinea copiilor, există doi factori importanți. „Primul factor este legat de vârstă. Cu cât sunt mai mici, cu atât vor să interacționeze mai mult cu alți copii. Le este dor de colegii lor de grădiniță, de școală. Nu înțeleg foarte bine situația, nu înțeleg riscurile. Al doilea factor se referă la atitudinea părinților. Dacă părinții sunt sceptici în ceea ce privește existența sau gravitatea bolii, și copiii preiau, în mod firesc, din atitudinea lor. Dacă părinții spun nu există boala, haide, e o răceală, și copiii vor prelua din această atitudine”, a subliniat Ana Măiță.

„Există și situația în care părinții sunt foarte stresați în legătură cu riscurile și pericolul acestei infecții. Prin urmare, și copiii preiau din această atitudine”, a adăugat Ana Măiță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel