De ce Papa Francisc nu a mai rostit mesajul de Paști în 60 de limbi

papa
papa

Premieră la Vatican, unde Papa Francisc I, unul dintre cei mai iubiţi suverani pontifi de până acum, nu a rostit "Paşte Fericit" în cele 60 de limbi.  Mesajul către credincioși a fost făcut doar în limba italiană. Cei peste un miliard de catolicii din întreaga lume aşteptau urarea tradiţională, aşa cum le-a fost transmisă decenii la rând de Ioan Paul al II-lea şi de Benedict al XVI-lea.

Peste 250 de mii de credincioşi au fost prezenţi în Piaţa San Pietro, iar printre ei au fost şi români. Liderul Bisericii Catolice a mai spus că se roagă pentru găsirea unei soluţii politice în conflictul din Siria şi pentru reconcilierea în peninsula coreeană.

Există deja speculaţii potrivit cărora suuveranul avea pregătite urările, însă ar fi renunţat să le spună pentru că nu se consideră foarte priceput la limbile străine.

 „Iată invitaţia pe care o adresez tuturor: să primim harul Învierii lui Hristos! Şi să îi cerem lui Hristos cel înviat să transforme moartea în viaţă, ura în dragoste, răzbunarea în iertare, războaiele în pace”, a declarat Papa Francisc în mesajul „Urbi et Orbi”.

 „În contextul conflictelor sângeroase din Africa, mă rog pentru instaurarea păcii în Mali, Nigeria, Republica Democrată Congo şi Republica Centrafricană. [...] Mă rog pentru pacea în întreaga lume, o lume divizată în continuare de avariţia celor care caută câştiguri facile, o lume rănită de egoismul care ameninţă viaţa umană şi familia, de egoismul care se manifestă în traficul de persoane şi în reducerea oamenilor la sclavie. O lume afectată de violenţele provocate de grupuri care fac trafic de droguri şi de exploatarea iraţională a resurselor naturale. Oamenii au responsabilitatea protejării creaţiei lui Dumnezeu. Pace Pământului pe care trăim! Hristos cel înviat să alineze suferinţele victimelor calamităţilor naturale şi să ne facă responsabili de creaţia Lui", a continuat Papa Francisc.

 În finalul discursului său, papa Francisc a ţinut să mulţumească florarilor olandezi care au decorat piaţa San Pietro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel