De ce ouăle de Paşte NU se vopsesc niciodată în Vinerea Mare

De ce ouăle de Paşte NU se vopsesc niciodată în Vinerea Mare / Foto: Pixabay, de cottonbro
De ce ouăle de Paşte NU se vopsesc niciodată în Vinerea Mare / Foto: Pixabay, de cottonbro

Află în articol de ce ce ouăle de Paşte nu se vopsesc niciodată în Vinerea Mare.

Ouăle roșii sunt nelipsite de pe masa de Paște, totuși puțini știu când trebuie, de fapt, vopsite ouăle. În credința creștina, ouăle de Paște simbolizează mormântul lui Iisus Hristos, care s-a deschis în noaptea Învierii. Acesta este și motivul pentru care creștinii, atunci când se întâlnesc sau ciocnesc ouă roșii, folosesc expresiile: “Hristos a Înviat! Adevărat a Înviat!”.Din punct de vedere simbolic, ouăle au fost mereu asociate cu renașterea, începuturile sau Învierea Domnului. Culoarea roșie se spune ca ar trimite la sânge, la viață și la jertfa făcută de Hristos pe cruce, scrie altarulcredintei.md.

De ce ouăle de Paşte NU se vopsesc niciodată în Vinerea Mare

Vopsitul ouălor de Paşte se realizează de obicei în joia sau sâmbăta din săptămâna de dinaintea Paştelui, niciodată în Vinerea Mare. Tradiţia spune că în această zi nu se fac nu se fac aluaturi, nici nu coacem și nici nu vopsim ouă. Mulți credincioși țin post negru în această zi.

În mod obişnuit, ouăle se vopsesc într-o singură culoare, roşul, dar se folosesc şi alte culori, fiecare cu semnificaţia specifică. În mod tradiţional, culorile folosite la vopsire sunt naturale. Roşu se obţine din flori de sovârf, galbenul din coji de ceapă sau frunze de mesteacăn, iar verdele se obţine din frunze de nuc. În prima zi de Paşte, oul se ciocneşte numai cap în cap, această operaţie fiind făcută prima dată de bărbat, care este capul familiei.

Ciocnitul ouălor de Paște. Trucul care te va face invincibil în acest turnir

Se pare că există un secret știut de puțini care te va ajuta să devii tu câștigător la ciocnitul ouălor. Din bătrâni se spune că trebuie să fugi de tentația de a alege oul cel mai ascuțit. Da, de obicei toți punem mâna pe cel mai ascuțit, dar se pare că aceasta este o greșeală fundamentală care îți va afecta longevitatea în cadrul competiției desfășurate în familie. Prin urmare, nu ouăle ascuțite te fac să răpui cât mai mulți adversari, ci cele cu formă mai rotundă. Atenție însă, mai există un detaliu care necesită un pic de atenție. Trebuie să cauți un ou cu coaja densă și rezistentă. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel