De ce nu spunem "mulțumesc" la serviciu

w560xh316_Cum_fac_romanii_politica_la_serviciu
w560xh316_Cum_fac_romanii_politica_la_serviciu

Dintre toate locurile unde oamenii spun "Mulțumesc", locul de muncă este ultimul pe listă. Un nou studiu arată că doar 40% dintre angajați le mulțumesc colegilor de serviciu, potrivit The Wall Street Journal. 

Managerii consideră că presiunea pusă pe angajați și stabilirea unor obiective dificile sunt singurele modalități de a crește productivitatea. „Le mulțumim oamenilor de aici: se cheamă salariu”, spune Bob Nelson, un consultant din San Diego, specializat în motivarea angajaților.

Studiile arată însă că angajații care se simt apreciați sunt mai productivi și mai loiali. Unii șefi se tem că angajații vor ajunge să profite de ei dacă își arată recunoștința. Alți manageri cred în puterea cuvântului „Mulțumesc”, dar se tem ca nu cumva să pară ciudați sau nesinceri în ochii angajaților. Un alt motiv pentru evitarea mulțumirilor este că, uneori, managerii nu vor să-l facă să se simtă prost pe cel pe care vor să-l laude.

Studiul, realizat pe 2.007 persoane, arată că oamenii spun mult mai adesea „Mulțumesc” acasă sau în cartierul în care locuiesc. Soții, partenerii de viață, copiii, părinții, prietenii și chiar cunoștințele au șanse de patru ori mai mari de a primi un „Mulțumesc” decât un angajat.

Doar 10% dintre adulți își exprimă zilnic recunoștința față de un coleg și doar 7% îi mulțumesc șefului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel