De ce nu se vaccinează tinerii. Scuza cea mai populară printre cei de sub 30 de ani

Foto ilustrativ vaccin Covid-19. Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay
Foto ilustrativ vaccin Covid-19. Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay

Tinerii ezită să se vaccineze împotriva Covid-19, în ciuda iminentelor noi valuri de infecție.

De la aprobarea de urgență a vaccinurilor împotriva Covid-19, la finalul anului trecut, performanța campaniilor de imunizare a variat de la țară la țară. Israelul, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii au avut performanțe la acest capitol, iar România a fost și ea pe primele locuri la început. Totuși, ritmul din țara noastră a încetinit odată cu venirea verii.

Conform The Guardian, acum au apărut pe plan mondial îngrijorări legate de tinerii de sub 30 de ani care sunt tot mai ezitanți când vine vorba de vaccinare. De exemplu, în Anglia s-au vaccinat cu primă doză doar 58,4% dintre cei de 18-24 de ani și 58,9% dintre cei de 25-29 de ani, din 18 iunie de când este valabil vaccinul. Totuși, aceste statistici cresc atât de încet încât sistemul public de sănătate englez să-și pună probleme.

Tinerii englezi cred că e OK să se infecteze

Mulți dintre cei sub 30 de ani au înțeles mesajul fals cum că virusul este mortal doar pentru cei de peste 50 de ani și că tinerii cel mai probabil scapă nevătămați, lucru care pare confirmat de acțiunile guvernului britanic. Încheierea restricțiilor a fost un alt pas de confirmare că „pericolul a trecut”, chiar dacă nu e așa. În plus, cei care sunt ezitanți la vaccinare cred că miniștrilor nu le pasă dacă se infectează sau nu, mai arată sursa citată.

„Redeschidem economia când tinerii nu s-au vaccinat și ei înțeleg că este în regulă să se infecteze”, a spus conducătorul unui sindicat studențesc, Evie Aspinall. „Ne spun că nu avem de ce să ne temem”.

Lenea joacă și ea un rol, pe lângă dezinformare și scepticism

Observer a intervievat tinerii de 20 și ceva de ani care nu s-au vaccinat, iar mulți au spus că se tem pentru sănătatea lor, că sunt sceptici în legătură cu eficiența lor și că sunt speriați de rețelele de socializare, pe lângă o lipsă generală de motivație.

Kevin, un pictor de 24 de ani, a spus că „nu a făcut vaccinul de nu știu când” pentru că e leneș. „Nu mă duc la medic până când nu e o urgență. Însă nu mi-am dat seama că poți să mergi fără programare la vaccinare, poate că merg acum”, a spus tânărul.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel