De ce nu s-ar putea diminua considerabil traficul de persoane

Preşedintele ANITP susține că dacă nu o să aibă loc condamnări ale clienţilor, nu se va diminua considerabil traficul de persoane.

Preşedintele Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane (ANITP), Maximilian-Axel Nicolae, a afirmat vineri că autorităţile ar trebui să se axeze şi pe anchete asupra celor care utilizează serviciile unei victime a traficului de persoane, precizând că numai în acest fel se va reuşi creşterea ratei de succes în stoparea fenomenului, scrie Agerpres. 

"Este un număr mare de victime ale traficului de persoane originare din România. Nu aş spune că exportăm. Din România nu pleacă victime ale traficului, pleacă persoane vulnerabile care sunt exploatate în ţările de destinaţie. Acest lucru reclamă cu insistenţă o modificare a modului în care traficul de persoane este abordat la nivel internaţional. Nu toate statele membre incriminează utilizarea serviciilor unei victime a traficului de persoane. Din perspectiva noastră, acest lucru este esenţial, pentru că numai în acest fel vom reuşi să creştem rata de succes în stoparea fenomenului traficului de persoane. Dacă nu ne adresăm clienţilor, dacă nu o aibă loc investigaţii şi condamnări ale clienţilor, ale angajatorilor, nu vom reuşi să diminuăm considerabil traficul de persoane", a subliniat Nicolae, la finalul conferinţei.

State din UE, interesate să modifice legislația

El a adăugat că tot mai multe state din Uniunea Europeană sunt interesate să modifice legislaţia cu privire la exploatarea persoanelor.

"Chiar şi statele care nu au prevăzută această infracţiune în legislaţie sunt interesate, în momentul de faţă, şi am primit foarte multe întrebări cu privire la modul în care această faptă este incriminată în România, cum se desfăşoară investigaţiile, care este atitudinea magistraţilor în acest domeniu. (...) Unele (state - n.r.) au incriminare parţială - se referă doar la reducerea cererii în domeniul exploatării sexuale, nu o au prevăzută pe cea din muncă. România are o incriminare completă în acest moment", a spus preşedintele ANITP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel