De Ce nu putea fi grațiată avocata mafiei imobiliare

Președintele Traian Băsescu a grațiat de două ori aceeași femeie, la o diferență de câteva luni. A doua grațiere a făcut-o în prima zi a celui de-al doilea mandat, deși președintele a declarat că nu a făcut nicio grațiere în cel de-al doilea mandat. Șase copii acasă și abandonul soțului au fost motivele invocate pentru grațiere. Puțin pentru Ministerul Justiției. Îndeajuns pentru președintele țării. Îndeajuns pentru două grațieri. În tot acest timp, 30.000 de copii își au părinții în spatele gratiilor. 

Președintele Traian Băsescu a precizat: "Avocata aceea era abandonată de soț de mai bine de doi ani de zile. Abandonată, nu divorțată".  Potrivit dovezilor, avocata Constantin Nicoleta, fostă Mărăcine, graţiată de două ori, era deja divorţată în anul 2004, nu abandonată. Grațierile au avut loc în anul 2009. Dovadă stă pe portalul Curții de Apel. În 2004, ea a făcut o cerere în instanță pentru întreruperea executării pedepsei. În cerere scrie "Constantin (fosta Mătăcine) Nicoleta. 

Prima grațiere a fost dată pentru o pedeapsă de cinci ani şi două luni de închisoare, pentru infracţiunile de fals în înscrisuri materiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals.

VEZI și: Cine este avocata grațiată de două ori de președinte, la șapte luni diferență

A doua grațiere a fost pentru pedeapsa de un an de închisoare. Femeia a obţinut aviz de respingere, din partea Ministerului Justiției, a cererii de graţiere pentru infracţiunea de fals materiale în înscrisuri oficiale în formă continuată şi uz de fals. Pe 21.09.2009 a fost emis mandat de executare a pedepsei. Avocata a fugit. Pe 22.09.2009, condamnata a fost dată în urmărire. Cu toate că era dată în urmărire generală, ea a trimis o cerere de grațiere către Traian Băsescu. Ministerul Justiției a precizat că avocata a săvârșit fapte ce reprezintă un pericol social și, în plus, mai obținuse a o grațiere. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel