De ce nu l-ar demite Geoană pe Băsescu

Anca Murgoci / 24 Martie 2014 / 08:20 Salveaza PDF Comentarii

Mircea Geoană a fost invitat în emisiunea "Sinteza Zilei" unde a fost întrebat de către Mihai Gâdea dacă Traian Băsescu ar merita să fie demis înainte de a-și termina mandatul.

Fostul ministru de externe a spus că nu l-ar demite pe șeful statului pentru că astfel ar fi afectată stabilitatea țării. Mai mult decât atât, acesta a zis că perfect ar fi fost ca Traian Băsescu să nu apuce al doilea mandat de președinte.

"Ar fi meritat să nu apuce cel de-al doilea mandat. Cred că ar fi fost lucrurile mult mai simple astăzi și poate și cei care mai aveau iluzii în 2009 că lucrurile vor merge spre bine în România... s-au lămurit. Astăzi – dacă ar fi să mă gândesc la situația actuală – aș prefera stabilitate politică. Este mult prea grav ce se întâmplă. Cred că în acest moment toți cei care au responsabilitate în statul român și doresc ca România să traverseze în condiții bune momentul acesta foarte complicat, trebuie să păstrăm stabilitatea politică. În schimb, din punct de vedere simbolic, sunt două lucruri pe care un fost președinte cred că le are în atenție. Primul – ce amintire lasă poporului pe care l-a condus? Din acest punct de vedere, amintirea pe care o lasă este de un deceniu irosit. Doi – din punct de vedere al încălcării Constituției – de nenumărate ori - și dacă va continua să fie șef de campanie de partid nou născut pur și simplu... demiterea nu este o chestiune pe care să o pot refuza. În schimb, astăzi prefer stabilitate și bună guvernare", a spus Mircea Geoană la Sinteza Zilei.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23