EXCLUSIV  De ce nu este bine să slăbești multe kilograme în timp scurt? Nutriționistul Wasim Nazer: Celulele au o memorie, ele cred te-ai îmbolnăvit și de asta nu le dai mâncare / video

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Nutriționistul Wasim Nazer a fost invitatul Georgianei Ioniță Toader, în emisiunea „Pastila de Frumusețe”, unde a vorbit despre importanța dietelor personalizate și a explicat de ce este greșit ca o persoană să slăbească multe kilograme în timp scurt.

În cadrul emisiunii „Pastila de Frumusețe”, nutriționistul Wasim Nazer a spus că nu există dieta perfectă, iar fiecare persoană care vrea să slăbească are nevoie de o dietă personalizată.

„Sunt mulți oameni care vor să se îngrașe. Sunt doamne sau chiar și bărbați care mănâncă orice și nu se îngrașă. De fapt, problema este că mănâncă greșit.

Dieta perfectă nu există. Dieta este personalizată. Trebuie să înțelegem ce înseamnă o dietă. Femeile și bărbații se gândesc că trebuie să arate bine. Trebuie să ne gândim că nu doar cântarul contează. Poți să ai 50 de kilograme sau 80 de kilograme. Dacă arăți bine ar trebui să fii mulțumit. Asta este important.

Multe doamne vin și zic că au 55 de kilograme, dar vor să mai slăbească. De unde? Că ele nu mai au de ce să slăbească. Ele nu arată cum se așteaptă să arate. Asta este o problemă. Acest lucru este valabil și la bărbați, dar în general doamnele au pretenții mai mari.

Dietele nu sunt toate la fel. Poate o persoană are alergie la lactoză. Eu nu pot să-i dau o dietă bazată pe iaurt sau iaurt. Cel mai important este ca persoana să meargă la un nutriționist și să înțeleagă unde greșește. Cu toții greșim, mai ales în alimentație”, a spus nutriționistul Wasim Nazer.

Dieta personalizată de la nutriționist

„Când persoana stă și discută cu nutriționistul - ce face de dimineață, ce mănâncă după-amiază, atunci nutriționistul notează ce greșeli face persoana respectivă.

După aceea spune ce îi place, ce nu-i place, ce mănâncă, ce nu mănâncă. Atunci eu ca nutriționist fac o dietă specială pentru omul respectiv. Nu există regim. Există o dietă, un stil de viață. Nu pot să dau ceva să slăbești 50 de kilograme în 2 săptămâni sau în 3 luni. Trebuie cu timpul. Kilogramele pe care le-ai depus, le-ai depus într-o perioadă lungă”, a precizat Wasim Nazer.

Metodele extreme de slăbit

„Metodele extreme sunt o greșeală. Tu pierzi apă din corp. Primele săptămâni în care pierzi 5 kilograme și ești fericită, tu ai pierdut apă din corp. În momentul în care te-ai oprit din dieta respectivă, mâne pui kilogramele la loc.

Sunt niște diete de care te ții și slăbești. Nu foarte repede, dar slăbești. Când slăbești într-o perioadă scurtă, celulele au o memorie. Pe înțelesul tuturor, celulele cred că ești în deșert, ai pățit ceva, te-am îmbolnăvit și d-asta nu le dai mâncare.

Dacă ai ajuns repede de la 100 de kilograme la 90, tu te oprești acolo la 90, nu mai dai jos. Te plictisești, nu mai ții dietă și te întorci la viața ta normală. În foarte scurt timp pui kilogramele la loc. Nu că le pui la loc. Nu te vei întoarce la loc. Te vei întoarce la 110. Celule bagă în depozit. Dacă se mai întâmplă acest lucru să aibă de unde da jos. În general oamenii pleacă de la 80 de kilograme și după 3 sau 4 ani ajung la 100 de kilograme”, a adăugat nutriționistul Wasim Nazer în cadrul emisiunii „Pastila de Frumusețe”.

Vezi emisiunea integrală în materialul video de mai jos: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel