De ce nu e bine să începi dieta de dimineață. Laura Ene, medic diabetolog, explicație

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Dacă ai de gând să slăbești câteva kilograme, fii atent la ce spun medicii. Vezi de ce nu e bine să începi dieta de dimineață.

"Dieta nu se începe de dimineață"

 

 

"Toată lumea se apucă de diete dimineața, mănâncă un iaurțel, ronțăie un măr – care face foame, după care mănâncă o sălățică, cu 2-3 fire de piept de pui. Și ajung seara acasă flămânzi, obosiți, mai au și o problemă și s-a terminat dieta pe rafturile hipermarketurilor sau dând telefon la firmele de catering, care oferă mâncare fast food. Și uite așa s-a mai sfârșit o zi de dietă cu multe calorii seara. Dieta nu se începe de dimineață. Ca să faci un deficit caloric să slăbești e important să mănânci ziua”, a explicat medicul diabetolog Laura Ene, la Digi24.

Medicul spune că nu trebuie să excludem alimentele care ne satură și ne hrănesc.

"Sigur, e bună salata, dar nu doar ea, pentru că riști să faci gastrită. Nu se întâmplă nimic cu o felie de pâine, două, dimineața, cu o porție de cartofi la prânz. Sigur, nu avem ce să căutăm cu carbohidrați în exces seara, dar dacă dimineața dau combustibil de calitate corpului, la prânz mâncare adevărată - un fel, poate două feluri, dacă sunt porțiile mai mici – astfel încât seara, când ajung acasă, să mi se pară că vreau să mănânc, dar parcă n-ar fi foarte important, hai să nu dorm totuși cu burta goală. Și atunci altfel poți să controlezi senzația de foame”, a mai explicat Laura Ene.

Vezi și: De ce slăbești greu sau stagnezi. Nutriționist, explicație: Nu are universul ceva personal împotriva ta

"Adu-ți aminte de toate curele de slăbire agresive"

 

Privind dietele restrictive, despre care a amintit și medicul Laura Ene, nutriționistul Cori Grămescu atrage atenția. 

"Când începi să faci schimbări în alimentație ai impresia că o să meargă totul strună. Nu o să fie așa și e mai bine să pornești cu așteptări realiste. Slăbirea NU se întâmplă liniar, aritmetic sau peste noapte! Vor fi zile bune și zile proaste. Pas cu pas, vei simți că lucrurile sunt sub controlul tău, ești un individ mai pozitiv, mai motivat și vor apărea și rezultatele. Uneori mai bune, uneori mai proaste. Important e să menții viziunea corectă pe termen mediu și lung.

Și când lucrurile nu merg prea bine, adu-ți aminte de toate curele de slăbire agresive, de variațiile bruște de greutate și de anii de sedentarism, în care nu ai făcut nimic pentru corpul tău. Momentele în care corpul nu te ascultă sunt consecința acelor ani. Nu are universul ceva personal împotriva ta și nici tu nu ai o problemă, ci pur și simplu așa funcționează metabolismul. Continuă pentru tine, în ritmul tău!", a explicat Cori Grămescu pe Facebook.

Vezi și: Cum ne potolim pofta de dulce. Nutriționist: Devine din ce în ce mai ușor să controlăm această senzație

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel