De ce ne place mirosul de carte nouă

foto: Freepik
foto: Freepik

Iată explicația științifică!

Plăcerea asociată mirosului cărții noi poate fi atribuită mai multor factori și amintiri legate de experiențele noastre anterioare cu cărțile. Acest miros distinct provine din combinația de componente chimice și procese de producție specifice, spun cei de la Science ABC.

Componența chimică: Mirosul caracteristic al cărților noi provine din chimicalele eliberate de hârtia proaspăt tipărită, cerneală, lipiciul utilizat pentru legare și alte materiale de producție.

Amintiri și asocieri: Pentru mulți oameni, mirosul cărților noi este legat de amintiri și momente speciale. De exemplu, poate aminti de prima vizită la bibliotecă, de primele cărți citite în copilărie sau de timpul petrecut în librărie. Astfel, acest miros poate genera o plăcere subconștientă și poate induce o stare de confort și fericire.

Experiența tactile: Atunci când deschidem o carte nouă, de obicei simțim și atingem hârtia netipărită și proaspătă, iar acesta poate fi un factor important care contribuie la plăcerea generală a lecturii și a mirosului specific al cărților noi.

Asocierea cu lectura bună: Pentru pasionații de lectură, mirosul cărților noi poate fi asociat cu anticiparea conținutului captivant și aventura lecturii, ceea ce crește plăcerea și așteptarea.

În concluzie, mirosul cărților noi este o experiență multistratificată și complexă, influențată de chimie, amintiri, experiențe și asocierea cu plăcerea lecturii și conținutului. Acest miros poate activa centrii plăcerii din creier și poate contribui la sentimentul de bucurie și satisfacție asociat lecturii și descoperirii noilor povești și cunoștințe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel