De ce l-a denunțat Tiberiu Urdăreanu pe Ludovic Orban

Omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu a spus, în sala de judecată, de ce l-a denunțat pe Ludovic Orban. Liberalul este acuzat de trafic de influență. Dosarul l-a retras din cursa pentru Primăria Capitalei și l-a exclus din viitorul Parlament, neaflându-se pe listele PNL. 

Tiberiu Urdăreanu a spus, în sala de judecată, potrivit Realitatea TV, că s-a întâlnit a doua oară cu Ludovic Orban la sfârșitul lunii martie 2016. Tiberiu Urdăreanu i-a spus lui Ludovic Orban ce proiecte și probleme are, iar liberalul l-a pus la curent cu situația campaniei și cu sondajele. 

”Din înțelegerea mea, mi s-a cerut suma de 50 de mii de euro, ca fiind necesară pt a fi dată managerilor unor posturi de TV, sub titlu privat. Practic, acești bani ar fi ajuns într-un procent mic la cele două TV, cea mai mare parte a lor ar fi fost solicitată personal pentru cei doi manageri ai posturilor de televiziune, respectiv Sorin Oancea de la B1 si Cozmin Gușă de la Realitatea TV. Mi-a mai spus că cea mai corectă relație o are cu Digi24, iar referitor la Antena 3 nu ar dori o expunere pe acest post, ținând cont că electoratul dânsului nu corespundea cu cei care urmăresc postul respectiv", a spus Urdăreanu în sala de judecată. Cozmin Gușă a negat că ar fi cerut bani. El a precizat că discuţia cu Ludovic Orban a fost într-un spaţiu public şi că au asistat şi alţi oameni.

De ce a fost denunțat Orban

Într-un interviu pentru Profit, Tiberiu Urdăreanu spunea că nu era nici măcar apropiat cu Ludovic Orban și a explicat de ce l-a denunțat: ”În prima parte a anului 2016 am fost în arest la domiciliu și ulterior în control judiciar, așa cum am menționat, pentru o promisiune indirectă și voalată. Așadar, când vine cineva și îmi cere direct și nevoalat o sumă cash... am stat și am rumegat ceva timp situația și m-am întrebat ce să fac în situația asta. Am văzut în dosarul meu că luni de zile am avut mandat de urmărire "total", adică și telefon, și acasă, și la birou, peste tot.... Eu eram într-o situație limită atunci, și pentru mine riscul de a mi se agrava situația era mult mai mare decât riscul de a spune cineva că ăsta l-a dat în gât pe Orban”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel