De Ce a fost eliberat condiționat Babiuc. Motivarea instanței

Judecătoria Găești a motivat eliberarea condiționată a fostului ministru al Apărării Victor Babiuc, condamnat la doi ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri. Decizia a fost luată în 19 decembrie. 

Judecătorul de caz arată că Babiuc, până la formularea cererii de eliberare condţionată, avea de făcut 243 de zile de detenţie, respectiv o treime din pedeapsa de doi ani de închisoare, iar el a executat, până la acel moment, 247 de zile. Din cele 247 de zile, Babiuc a făcut efectiv 213 zile de închisoare, iar alte 34 de zile au fost "câştigate" de fostul ministru "pe baza muncii prestate", scrie Mediafax

Pentru cele 34 de zile câștigate, Babiuc a mai participat, în Penitenciarul Găeşti, la mai multe dezbateri şi concursuri tematice, la o conferinţă, la un cerc de lectură, la o activitate de educaţie pe platforma e-Learning şi la o activitate susţinută de Fundaţia pentru Democraţie, Cultură şi Libertate. El a luat parte și la un program de educaţie religioasă şi la mai multe activităţi de grup moral religioase.

Cererea de eliberare condiționată a fost înaintată în condiţiile în care Babiuc are 75 de ani, iar Codul penal prevede ca bărbaţii condamnaţi în vârstă de cel puţin 60 de ani pot fi eliberaţi condiţionat după executarea unei treimi din durata pedepsei, în cazul în care au primit o pedeapsă de cel mult 10 ani.

Procurorii DNA au făcut deja recurs.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel