De ce este important să îți dai telefonul pe modul avion când zbori

Pexels / De ce este important să îți dai telefonul pe modul avion când zbori
Pexels / De ce este important să îți dai telefonul pe modul avion când zbori

O stewardesă explică de ce este important să ne dăm telefoanele pe modul avion atunci când zburăm cu avionul.

Când ne îmbarcăm într-un avion, după ce ne așezăm confortabil pe locul nostru ne este cerut de stewardese sau chiar de căpitan în anunțul său să ne dăm telefoanele pe modul avion, scrie Mirror. Desigur, există și uituci sau persoane care nu iau în considerare această regulă, ceea ce poate provoca probleme mult mai grave decât am putea crede. Deși poate fi tentant să ignorăm rugămintea echipajului de zbor, o stewardesă ne explică de ce nu ar trebui să o facem. 

Utilizatorul TikTok Cierra_mistt a distribuit un videoclip despre importanța modului avion, care a fost vizionat de mai mult de 1,8 milioane de ori. Aceasta a spus: „Motivul vă poate șoca și vă va face să vă gândiți de două ori înainte de a decide să vă mențineți telefonul în modul normal".

Frecvențele telefonului și a avionului se pot suprapune

Cierra a spus că totul se rezumă la navigare și coordonarea tuturor avioanelor, atât în ​​aer, cât și la sol, lucru care se realizează prin comunicarea constantă între piloți și controlul traficului aerian (ATC).

Ea a afirmat: „Pentru ca piloții să poată comunica cu ATC, aceștia folosesc frecvențe - ceea ce folosim și noi pe telefoanele noastre. Dar uneori frecvențele se pot suprapune și pot cauza o pierdere completă a semnalului”.

„Acum imaginați-vă cât de rău ar fi pentru un pilot care lua direcții ATC de la sol, dintr-o dată să piardă semnal și să zboare orbește, totul din cauza frecvenței telefonului unui pasager care l-a interceptat. Pe scurt, pune telefonul în modul avion!”

Problemele și interferențele pot apărea oricând

Unii telespectatori s-au îndoit de afirmații, iar Bobby Laurie - fost însoțitor de zbor și gazdă a emisiunii TV Jet Set - a declarat anterior CNTraveler că, deși problemele cu interferențele telefonice sunt rare, este întotdeauna mai bine să fii în siguranță decât să-ți pară rău.

El a spus: „Cea mai bună modalitate prin care mi-a explicat-o un pilot a fost, dacă ai lăsat vreodată telefonul tău mobil lângă un difuzor - chiar înainte să sune, ai auzi acel zgomot ca un clic în difuzor. Cam așa aud în căștile lor și în sistemul de difuzoare de la bord atunci când comunică.”

Bobby spune că a efectuat câteva zboruri în care au fost nevoiți să solicite pasagerilor de mai multe ori să treacă la modul avion, deoarece piloții au raportat că au suferit multe interferențe, adăugând: „Dar, așa cum am spus, este destul de rar”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel