De ce dau dependenţă dansurile de pe TikTok

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Ai observat probabil că, de cele mai multe ori, dansurile şi videoclipurile de pe TikTok te prind şi te fac să pierzi ore întregi în faţa ecranului. De ce se întâmplă asta?

Un student la Universitatea Cornell din SUA a scris pe TiTok: „Am petrecut pe TikTok cea mai mare parte din vacanţa mea de iarnă. Chiar şi atunci când nu parcurgeam fluxul nesfârşit de dansuri distractive şi trucuri pe care ştiu că nu le voi folosi niciodată, gândul îmi fugea tot la TikTok”. Chiar dacă nu simţi o dorinţă copleşitoare de a-ţi verifica TikToker-ii tăi preferaţi care încearcă noile tendinţe în dans, nu poţi nega că nu există o forţă mai mare decât tine de a verifica aplicaţia. Ce au aceste videoclipuri muzicale încât devin atât de captivante?

Stare de bine

Videoclipurile cu dansuri de pe TikTok sunt în mare vogă. Din această cauză, utilizatorii care le urmăresc sau le recreează simt imediat un sentiment de implicare socială. În plus, filmuleţele scurte reuşesc să atragă şi să menţină atenţia utilizatorilor. Adesea, utilizatorii simt un soi de „recompensă internă” după ce vizionează un videoclip de dans rapid şi îmbucurător, scrie The List. Această „recompensă” este cauzată de o creştere a dopaminei, un hormon care te face să simţi plăcere. Cine s-ar fi gândit că dansurile rapide urmărite pe un ecran ar putea avea un impact atât de mare asupra stării de spirit şi a minţii?

Utilizatorii petrec, în medie, aproximativ 52 de minute pe zi în lumea TikTok, iar numărul de vizionări creşte de la o zi la alta. Chiar este mai mare decât cel înregistrat de Twitter, Reddit, Snapchat şi Pinterest. Destul de impresionant, având în vedere că platforma Tik Tok este relativ nouă, fiind lansată în 2016.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel