Urmărește emisiunea live


De ce consideră Mircea Badea că e bine că Mihai Dide a fost arestat, deși din speță reiese că protestatarul nu e traficant

Facebook Mircea Badea
Facebook Mircea Badea

Mircea Badea este de părere că există și o parte bună în faptul că Dide a fost arestat pentru 30 zile.

Protestatarul Cristian Mihai Dide a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. El este acuzat că a procurat canabis din afara ţării, dar şi din România şi a trimis două colete cu droguri la sediile DIICOT – Structura Centrală şi Serviciul Teritorial Iaşi.

Mircea Badea a zis că este bine că Dide a fost arestat pentru a vedea cum este la închisoare, mai ales pe o astfel de speță.

„Am înțeles din prima ce a vrut să facă Dide. E bine că este în pușcărie? Pentru el este bine. Eu mă bucur că el este în pușcărie chiar dacă este complet aiurea, în sensul că el practic s-a cerut să fie în pușcărie și... nu-i problemă că a venit procurorul și a executat întocmai și la timp. Dar de ce e bine că este în pușcărie? Pentru a vedea cum este. E foarte bine să cunoști ceea ce susții. Pentru că dacă doar susții fără să cunoști ești un pafarist. Poți fi un naiv cum sunt, de exemplu, Marius Manole, Oana Pellea sau mulți alții care au crezut nu știu ce (n.r. - cu referire la regretele lor că l-au ales pe Klaus Iohannis).

E bine că Dide face 30 zile de pușcărie pentru a vedea cum este sistemul. Între buzele sale, probabil nu a existat niciodată canabis, dar sigur-sigur, buzele îi erau lipite de o anumită zonă pufoasă a sistemului. Și era cu pușcăria în gură, non-stop, ca ăștia de la #Rezist. Practic dădea pușcărie la toată lumea care nu era USR-istă. Erau numai cu condamnările în gură.

Este bine că vede cum este sistemul cu atât mai mult cu cât, din această speță reiese că Dide nu este niciun traficant. Nu făcea niciun fel de trafic. Stă în pușcărie absolut aiurea în tramvai. Dar este bine că stă aiurea în tramvai pentru că vede cum este. Ne va povesti după aceea cum a fost. După ce ai o experiență completă, altfel vii... Văd că Dide este în pârnaie deși a vrut să denunțe felul simplist în care s-a procură droguri. Desigur, el milita și pentru legalizarea marijuanei. Teza lui probabil că era: „oricum se procură foarte ușor, cine vrea să ia, oricum face rost”. Cred că acesta a fost demersul lui”, a spus Mircea Badea. 

„În orice caz, văd că alții care nu sunt la primul consum, nu sunt la închisoare”, a mai zis Mircea Badea la Antena 3.

Cristian Mihai Dide nu a făcut vreodată trafic de droguri

Ce a făcut, de fapt? El a comandat, în luna ianuarie 2020, muguri de CBD care conțineau un procent mic de THC, iar în semn de protest, a trimis un colet cu mugurii respectivi la DIICOT Iași. De altfel, s-a autodenunțat încă de atunci.

El încerca să demonstreze că în România se pot cumpăra şi vinde droguri fără nicio problemă, sub nasul autorităţilor, la un click distanță, prin curier

Acei muguri au fost trimiși la DIICOT pentru a demonstra cât de ușor este pentru oricine să facă rost de așa ceva, deși sunt ilegale în magazine. Ce a făcut DIICOT? L-au arestat pentru acest lucru. A fost suficient să trimită un pachet mic cu muguri și i s-a făcut dosar de traficant.

DIICOT a ridicat din casa lui Dide... gel de duș cu canabis

Cei de la DIICOT i-au luat din casă lui Cristian Mihai Dide... inclusiv gelul de duș. Produsul avea canabis și era cumpărat din comerț. Gelurile de duș, loțiunile de corp sau orice alt produs similar cu canabis se pot comanda foarte ușor online. Unele se găsesc și în magazine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel