De ce Berlusconi ne spune să scăpăm de euro

Silvio Berlusconi a avertizat, marţi,  că moneda euro s-ar afla în pericol în următoarea perioadă. Despre intervenția Franței în Libia, înaintea altor state, fostul premier italian a spus că acțiunea a fost o eroare.

Moneda euro ar putea dispărea în absenţa unei reforme radicale a Uniunii Europene, a declarat fostul premier italian, relatează AFP.

"Avem nevoie de schimbări radicale sau altfel situaţia economică ne va constrânge ca şi alte state europene să abandoneze euro şi să revină la monedele naţionale", a avertizat Berlusconi într-un interviu pentru BBC, preluat de France Presse.

Citește și: Isărescu: Ce așteaptă România pentru a trece la moneda euro

Conform fostului premier italian, politica economică dezechilibrată a UE ameninţă supravieţuirea zonei euro. Berlusconi l-a criticat şi pe fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy cu privire la eforturile sale în favoarea eliminării liderului libian Muammar Gaddafi în 2011.

"Sarkozy credea că prietenia mea cu Gaddafi împiedica Libia să furnizeze Franţei petrol şi gaz", a mai declarat fostul premier italian, care a adăugat că Franţa a acţionat înaintea altor state pentru a ataca Libia şi pe Gaddafi, ceea ce a fost o gravă eroare". 

Citește și: SONDAJ: Italienii vor să renunţe la EURO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel