De ce Băsescu are dreptul să participe la Ziua Unirii

Victor Ponta a spus că nu participă la ceremonia care marchează un deceniu de la aderarea României la NATO, afirmând că ar trebui sărbătorită de cei care au avut cu adevărat un merit în acest demers – Emil Constantinescu, Ion Iliescu, dar și  Adrian Năstase.

Premierul a declarat că Traian Basescu nu a avut nicio legătură cu aderarea României la NATO și că trebuie să ne amintim de cei care au realizat acest lucru.

Refuzul lui Victor Ponta a fost taxat de Traian Băsescu care a declarat: "Dacă am pleca pe logica lui Victor Viorel Ponta, că doar participanţii la eveniment să aibă dreptul de a fi prezenţi la o astfel de ceremonie, mă întreb ce caută la Ziua Unirii, că nu l-am văzut în suita lui Cuza". 

Ilie Bâtcă a explicat, în glumă, de ce șeful statului are dreptul să participe la ceremonia dedicată Zilei Unirii. 

"Refuzul lui Victor Ponta de a participa la ceremonia organizată la Cotroceni cu ocazia împlinirii a zece ani de la aderarea României la NATO nu a scăpat netaxat de preşedintele Băsescu, care a declarat: "Dacă am pleca pe logica lui Victor Viorel Ponta, că doar participanţii la eveniment să aibă dreptul de a fi prezenţi la o astfel de ceremonie, mă întreb ce caută la Ziua Unirii, că nu l-am văzut în suita lui Cuza?"

Chiar aşa, domnule Ponta? Dacă n-aţi făcut parte din alaiul lui Cuza, de ce nu staţi potolit? Domnul Băsescu are dreptul să participe la astfel de manifestări. Măcar şi pentru faptul că a făcut parte din alaiul lui Mihai Viteazul la intrarea în Alba Iulia. Nu mă credeţi? Înseamnă că nu aţi văzut fresca de la etajul 1 din sediul Ministerului Apărării Naţionale, realizată, în 1994, de pictorul Valentin Tănase. Eu am văzut-o...", a scris Ilie Bâtcă pe Facebook.

Această frescă se găsește la etajul unu al sediului central al MapN și este realizată în 1994 de pictorul Valentin Tănase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel