De ce aurora boreală roșie, văzută din România, este considerată un semn rău

Fotografie realizată de către pilotul Cezar Osiceanu
Fotografie realizată de către pilotul Cezar Osiceanu

Află în articol de ce aurora boreală roșie, văzută din România, este considerată un semn rău.

Aurora este văzută cel mai adesea ca o culoare verde într-un arc sau o bandă de-a lungul cerului, uneori ondulată sau răsucită. Pentru a obține un roșu strălucitor, aurora necesită, în general, mai multă energie și este mult mai rară, scrie The Guardian.

Această auroră boreală roșie a putut fi văzută duminică seara și în România, iar acest lucru se datorează activităţii solare intense din ultimele două-trei zile. Fenomenul a putut fi văzut din întreaga Europă, precum şi din America de Nord.

Un astfel de fenomen a mai avut loc în luna aprilie. De asemenea, o aurora boreală mai intensă a putut fi observată în noiembrie 2015.

De ce este considerat un semn rău

Multe scrieri istorice despre luminile nordice observate la latitudini temperate descriu un anumit sentiment de presimțire. Unii oameni văd în acest fenomen un semn rău sau un avertisment, de obicei cu semnificație militară. Semnificația este datorată atât culorii sângerii, cât și faptului că aurora boreală roșie este extrem de rară.

Fiind de culoare roșie, aurorele de la latitudini mai joase au fost uneori confundate cu focul. De asemenea, unii istorici descriu acest fenomen ca un moment în care apare "sânge pe cer".

Structura undelor aurorei boreale amintește adesea de sulițele militare. Curbele undelor reprezentau dragoni înflăcărați. Se spune că aurorele ar fi prezis moartea lui Iulius Cezar (44 î.Hr.) și ar fi prezis și Războiul Civil American (1860), astfel încât, timp de milenii, apariția unei aurore roșii a fost interpretată ca un semn rău.

Aurora boreală roșie, asociată cu unele catastrofe naturale

Potrivit Chat GPT, există și alte motive pentru care unii oameni pot considera aurora boreală roșie drept un semn rău:

1. Superstiții locale: În unele culturi, fenomenele naturale neobișnuite sau neașteptate, cum ar fi o auroră boreală roșie, pot fi considerate semne rău sau avertismente de evenimente negative viitoare. Aceste credințe pot varia de la o cultură la alta.

2. Asociere cu catastrofe naturale: Aurora boreală roșie poate apărea în urma unor activități solare intense și a unei încărcări sporite de particule solare în atmosferă. În trecut, oamenii au observat că astfel de evenimente solare pot perturba comunicațiile, rețelele electrice și pot cauza probleme tehnice. Prin urmare, unele persoane pot asocia apariția unei aurori roșii cu potențiale probleme tehnologice sau catastrofe naturale.

3. Simbolism cultural: În anumite culturi, culoarea roșie poate fi asociată cu pericolul, sângele și răul. Astfel, atunci când văd o auroră roșie, unii oameni pot interpreta această culoare ca un semn rău, deoarece o percep ca o culoare negativă.

Este important de menționat că în realitate, aurora boreală roșie este un fenomen natural fascinant și nu are nicio legătură cu prevestirea vreunui lucru rău. Aceasta este doar o proiecție a percepțiilor umane asupra fenomenelor naturale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel