De Ce au suspendat judecătorii procesul lui Iohannis cu ANI

Judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia au suspendat, miercuri, procesul pe care primarul Sibiului, Klaus Iohannis, l-a intentat Agenției Naționale de Integritate. Edilul contestă raportul ANI în care este acuzat de conflict de interese și solicită anularea acestuia.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a anunțat că magistraţii au hotărât suspendarea procesului, după ce ANI a solicitat această măsură, pe motiv că Parchetul de pe lângă ICCJ a început urmărirea penală pentru aceleaşi fapte care fac obiectul dosarului respectiv, scrie Mediafax.

El a adăugat că instanţa nu a definit prin hotărârea de miercuri un termen pentru suspendarea judecării cauzei, urmând să facă, după o anumită perioadă, o verificare privind acest dosar.

În august 2013, ANI a cerut Parchetului să îl cerceteze pe Klaus Iohannis pentru conflict de interese în cazul unui contract semnat în decembrie 2010, din postura de primar al municipiului Sibiu, cu SC Tipografia Honterus SRL, deţinută de Forumul Democrat al Germanilor, al cărui preşedinte era.

Vezi și: Curtea de Apel a suspendat procesul lui Iohannis cu ANI. Ce ar urma să se întâmple în acest dosar

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel