EXCLUSIV  De ce au scăzut PSD și PNL în sondaje

Fotografie creată de Lukas, de la Pexels
Fotografie creată de Lukas, de la Pexels

Jurnalistul Val Vâlcu a comentat la emisiunea „Deferiți mass-media” de la DC News TV cifrele obținute de PNL și PSD în sondaje, arătând și ce s-ar putea întâmpla în continuare. 

În cadrul emisiunii „Deferiți mass-media” de la DC News TV, jurnalistul Val Vâlcu a afirmat că, în opinia sa, "PNL-ul a pierdut din cauza dezbaterii interne Orban vs. Cîțu." "Orban a săpat mai mult la PNL decât Virgil Popescu.", a adăugat el. 

Vâlcu a amintit, de cealaltă parte, și de "scăderea PSD post intrare la guvernare".

Jurnalistul crede că PNL și PSD "se ceartă în ideea de a-și arunca vina unul altuia", iar până la urmă, "pierd amândouă partidele."

"Te trezești dimineața, dai drumul la televizor, o replică a Alinei Gorghiu către Dâncu, că a făcut, că a dres. La prânz, nu știu care liberal la TV îi dă replica lui Cazanciuc. Seara, închizi, Daniel Zamfir îl atacă pe Cîțu. Cam ăsta e peisajul.", a declarat jurnalistul Val Vâlcu. 

"Din această ceartă va rezulta o scădere pentru ambele partide aflate la guvernare, ca în anii 90.", a conchis el. 

CITEȘTE ȘI: PSD, PNL, USR, AUR, procentele momentului. Partidul câștigător în fața românilor

Sondaj INSCOP. PNL, PSD, USR, AUR, UDMR, intenție de vot

Sondajul a fost realizat în perioada 10 - 18 ianuarie. Pe primul loc în intenția de vot, potrivit sondajului, se clasează PSD.

Clasamentul intenției de vot în ianuarie:

PSD: 34,3%, în scădere față de decembrie 2021

AUR: 20,6%, în creștere față de decembrie 2021

PNL: 16,6%, în scădere față de decembrie 2021

USR: 12,5%, în creștere față de decembrie 2021

UDMR: 4,2%

VEZI ȘI: Românii cred că NATO îi va apăra în cazul unui război în Ucraina. Admirația pentru Putin, mai mare în rândul tinerilor-sondaj INSCOP

Trei sferturi dintre români cred că NATO îi va apăra în cazul unui război în Ucraina, potrivit unui sondaj INSCOP, în vreme ce admirația pentru liderul rus, Vladimir Putin, se observă mai ales în rândul tinerilor.

INSCOP a realizat în perioada 11 – 18 ianuarie 2022, un sondaj de opinie privind Neîncrederea publică: Vest vs. Est, ascensiunea curentului naționalist în era dezinformării și fenomenului știrilor false”. Primele două capitole sunt dedicate percepției românilor asupra unor elemente ce țin de securitatea militară a țării, respectiv opiniei respondenților privind direcția țării și a Europei, și încrederii în țări și lideri internaționali. Citește continuarea articolului AICI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel