De ce au doborât iranienii avionul ucrainean. Ce spun ruşii

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov
Ministrul rus de externe Serghei Lavrov

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că Iranul a doborât avionul de pasageri ucrainean pentru că se temeau de un eventual atac aerian al SUA. 

"Erau cel puţin şase avioane americane F-35 în aer în zona frontierei iraniene în acel moment. Această informaţie nu este confirmată încă, dar aş vrea să evidenţiez situaţiile-limită ale cazurilor de acest tip", a declarat vineri seară Serghei Lavrov, citat de agenţia Reuters, scrie Mediafax. 

Şeful diplomaţiei ruse a catalogat incidentul aerian drept eroare umană, subliniind că nu încearcă să găsească nimănui justificări.

"Dar erau informaţii că iranienii aşteptau un alt atac din partea Statelor Unite după atacurile lor, doar că nu ştiau ce formă ar putea avea", a subliniat Lavrov.

Toate cele 176 de persoane aflate la bordul avionului de tip Boeing 737–800 care zbura de la Teheran spre Kiev au murit după prăbuşirea aeronavei. Autorităţile iraniene au recunoscut că avionul a fost doborât din greşeală. Zeci de persoane au fost arestate în cadrul investigaţiei.

Preşedintele Iranului, Hassan Rouhani, a transmis marţi că la originea tragediei se află acţiunile SUA. "Statele Unite au generat acest incident", a declarat Hassan Rouhani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel