EXCLUSIV  De ce are Regele Carol I CRAVATĂ ROȘIE. Însemnul apărut pe statuia din Piața Revoluției

Crişan Andreescu / 15 ian 2020 / 17:29 Salveaza PDF Comentarii

Primăria Municipiului București prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, la solicitarea Ambasadei Republicii Croația, a legat, miercuri 15 ianuarie 2020, însemnul distinctiv al Croației – cravata roșie – pe statuia Regelui Carol I din Piața Revoluției. 

Evenimentul de miercuri, din centrul  Capitalei, în prezența ambasadorilor țărilor membre UE acreditați la București, a reprezentat preluarea de către Republica Croația a președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, dar și a împlinirii a 28 de ani de la recunoașterea independenței statului croat de către comunitatea europeană.

Începând cu 15 ianuarie 1992, data la care a fost recunoscută independența de către statele membre ale Uniunii Europene, Croația celebrează anual prin organizarea unor evenimente culturale ce au ca punct de atracție amplasarea unei cravate tradiționale croate în jurul monumentelor de for public din diferite capitale europene.

E.S. Marija Kapitanović,  ambasadorul Republicii Croația la București (foto dreapta), alături de Oana Zaharia, directorul Administrației  Monumentelor și Patrimoniului Turistic

Bucureștiul se alătură altor capitale europene prin amplasarea unei cravate roșii pe un monument  reprezentativ, respectiv  statuia  Regelui Carol I.  Evenimentul a fost  deschis de către E.S. Marija Kapitanović,  ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Croația la București.

Cravate reprezintă cel mai proeminent simbol croat, care a apărut în secolul al XVII-lea sub forma unei eșarfe purtate de soldații croați în jurul gâtului.

Ambasadorii Statelor UE acreditați la București  Foto: Crișan Andreescu

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24