EXCLUSIV  De ce ar trebui ca Ion Creangă să rămână în școală. Criticul literar Daniel Cristea-Enache: Biserica l-a iertat, l-a reabilitat. Este cea mai bună dovadă

Importanța operei lui Creangă. Criticul literar Daniel Cristea-Enache, mesaj pentru elevi
Importanța operei lui Creangă. Criticul literar Daniel Cristea-Enache, mesaj pentru elevi

Criticul Daniel Cristea-Enache a transmis un mesaj elevilor privitor la importanța lecturii lui Ion Creangă.

Criticul literar Daniel Cristea-Enache a transmis un mesaj, în cadrul emisiunii De Ce Citim de la DC News, privitor la importanța lecturării operelor lui Creangă de către elevi:

„Aș încheia cu această reabilitarea a lui Creangă, spre cinstea ei, acum vreo 15 ani, Biserica l-a reabilitat, l-a iertat public, ca dovadă că un scriitor atât de valoros, orice ar face, în posteritate e iertat și reabilitat pentru valoarea lui literară și culturală. Creangă e o valoare clasică, un autor care poate fi citit oriunde și oricând și de oricine, iar în opera lui, în Amintiri din copilărie, această capodoperă a lui, avem ceea ce Călinescu numea, foarte inspirat, copilăria copilului universal.

Cu toții am trecut în copilărie prin situații similare cu cele prin care trece copilul Creangă, ce necăjit e copilul Creangă că trebuie să învețe cu ceaslovul, că lui ăi place să prindă muște cu acesta, de exemplu. Cu toții am avut materii la care nu am avut chef să învățăm și au fost o caznă, Creangă are puterea de a recunoaște acest lucru și de a crea o pagină de mare literatură.

Nu cred că cineva care deschide Amintiri din Copilărie sau povestirile lui va rămâne dezamăgit de ceea ce va citi acolo“, a conchis criticul literar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel