EXCLUSIV  De ce alte țări nu au vaccinare obligatorie. Rafila: Situația care arată TOTUL comparativ cu România

Profesorul Alexandru Rafila a explicat de ce are România nevoie de o lege a vaccinării, în condiţiile în care state din Vest, precum Danemarca sau ţările nordice nu au o astfel de legislaţie. 

Alexandru Rafila a explicat,  în cadrul dezbaterii online  „Săptămâna mondială a imunizării - săptămâna speranței în lupta cu epidemiile”, organizată de DC Media Group, de ce ţări precum Danemarca nu au o lege a vaccinări, însă România are nevoie de această reglementare. 

"De ce avem nevoie de o lege a  vaccinării şi de ce alte ţări nu au o lege a vaccinării? Pentru că în România, la fel ca şi în ţările dezvoltate din Vest - Franţa, Germania, Italia – acoperirea vaccinală a înregistrat scăderi constante de-a lungul timpului şi acest lucru a impus dezvoltarea unei legislaţii care să acopere această inconsistenţă a programelor de vaccinare, încât să ajungem la nivelurile pe care le recomandă OMS pentru copii, adică 95% acoperire vaccinală, nivel care asigură protecţia împotriva bolilor transmisibile, prevenibile prin vaccinare", a explicat profesorul Rafila.


De ce alte ţări nu au o lege a vaccinării

 

"Spuneam că sunt şi ţări care nu au această legislaţie – Danemarca, ţările nordice – ei nu au astfel de programe pentru că nu e nevoie. Acolo acoperirea vaccinală e undeva între 95-98% şi, evident, nu e nevoie de o astfel de lege. Nici în România nu a fost nevoie, dar din anul 2009, în mod constant, acoperirea vaccinală a scăzut cu circa 10-15 procente, iar în ziua de astăzi, pentru vaccinul rujeolic avem acoperire vaccinală de 85 la doza întâi – administrată la vârsta de un an, însă la doza a doua, care se administrează la vârsta de cinci ani, avem undeva în jur de 65%.  Acest lucru a făcut să asistăm, de patru ani de zile, la o epidemie de rujeolă care a făcut 20.000 de îmbolnăviri, a produs şi 64 de decese şi ne aşteptăm să apară şi complicaţii tardive ale acestor îmbolnăviri de rujeolă care ar fi fost în totalitate evitate dacă aveam o acoperire vaccinală similară cu cea înregistrată în urmă cu 10-15 ani", a declarat Alexandru Rafila. 

VIDEO: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel