EXCLUSIV  De ce alte țări nu au vaccinare obligatorie. Rafila: Situația care arată TOTUL comparativ cu România

Profesorul Alexandru Rafila a explicat de ce are România nevoie de o lege a vaccinării, în condiţiile în care state din Vest, precum Danemarca sau ţările nordice nu au o astfel de legislaţie. 

Alexandru Rafila a explicat,  în cadrul dezbaterii online  „Săptămâna mondială a imunizării - săptămâna speranței în lupta cu epidemiile”, organizată de DC Media Group, de ce ţări precum Danemarca nu au o lege a vaccinări, însă România are nevoie de această reglementare. 

"De ce avem nevoie de o lege a  vaccinării şi de ce alte ţări nu au o lege a vaccinării? Pentru că în România, la fel ca şi în ţările dezvoltate din Vest - Franţa, Germania, Italia – acoperirea vaccinală a înregistrat scăderi constante de-a lungul timpului şi acest lucru a impus dezvoltarea unei legislaţii care să acopere această inconsistenţă a programelor de vaccinare, încât să ajungem la nivelurile pe care le recomandă OMS pentru copii, adică 95% acoperire vaccinală, nivel care asigură protecţia împotriva bolilor transmisibile, prevenibile prin vaccinare", a explicat profesorul Rafila.


De ce alte ţări nu au o lege a vaccinării

 

"Spuneam că sunt şi ţări care nu au această legislaţie – Danemarca, ţările nordice – ei nu au astfel de programe pentru că nu e nevoie. Acolo acoperirea vaccinală e undeva între 95-98% şi, evident, nu e nevoie de o astfel de lege. Nici în România nu a fost nevoie, dar din anul 2009, în mod constant, acoperirea vaccinală a scăzut cu circa 10-15 procente, iar în ziua de astăzi, pentru vaccinul rujeolic avem acoperire vaccinală de 85 la doza întâi – administrată la vârsta de un an, însă la doza a doua, care se administrează la vârsta de cinci ani, avem undeva în jur de 65%.  Acest lucru a făcut să asistăm, de patru ani de zile, la o epidemie de rujeolă care a făcut 20.000 de îmbolnăviri, a produs şi 64 de decese şi ne aşteptăm să apară şi complicaţii tardive ale acestor îmbolnăviri de rujeolă care ar fi fost în totalitate evitate dacă aveam o acoperire vaccinală similară cu cea înregistrată în urmă cu 10-15 ani", a declarat Alexandru Rafila. 

VIDEO: 

Youtube video image

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel