De ce a votat UDMR moţiunea împotriva lui Meleşcanu

Senat
Senat

UDMR este de acord cu majoritatea obiecţiilor formulate legate de activitatea Ministerului de Externe şi a ministrului de resort, a declarat, marţi, senatorul UDMR, Novak Csaba Zoltan, după ce legiuitorii UDMR au votat în plen în favoarea moţiunii înaintate împotriva ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu.

Membru al Comisiei pentru politică externă a Senatului, acesta a adăugat că ministrul este responsabil pentru organizarea defectuoasă a alegerilor europarlamentare în circumscripţiile din străinătate, iar comunitatea maghiară este indignată şi de modul în care Ministerul de Externe a gestionat situaţia cimitirului din Valea Uzului. "Au fost încălcate prevederile unui acord internaţional între cele două guverne, al României şi Ungariei, privind cimitirele militare. Responsabilitatea de a atrage atenţia Guvernului României la respectarea acestui acord ar fi fost a Ministerului de Externe, care nu şi-a îndeplinit îndatorirea în această situaţie. Condamnăm, în acelaşi timp, şi refuzul ministerului de a purta un dialog, în spiritul parteneriatului strategic, cu partea ungară în vederea soluţionării acestei situaţii fără precedent în Europa", a subliniat senatorul UDMR.

Un alt eşec răsunător al diplomaţiei româneşti, a subliniat Novak Csaba Zoltan, este pierderea, de către România, a poziţiei de membru nepermanent în Consiliul de Securitate ONU pentru perioada 2020-2021. "Trebuie să constatăm că după îndeplinirea unor obiective majore ale României, aderarea la NATO şi UE, politica externă română a intrat într-un declin", a conchis senatorul UDMR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel