EXCLUSIV  De ce a TĂCUT Viktor Orban în scandalul cu autonomia Ținutului Secuiesc

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a vorbit la DC NEWS TV despre lipsa de reacţie a cancelariilor occidentale şi a lui Viktor Orban după declaraţiile făcute de Klaus Iohannis în scandalul cu proiectul de autonomie a Ţinutului Secuiesc. 

"Eu cred că e vorba de o acomodare. Nici ei probabil că nu au crezut că preşedintele Iohannis este în stare să facă aşa ceva şi după ce l-au declarat cel mai european şef de stat din regiune trebuie şi lor o anumită perioadă de a digera şi, eventual, de a da o reacţie.

Nu ştim dacă au avut discuţii în spatele uşilor închise, cum se întâmplă în diplomaţie de obicei, dar e clar că e destul de greu să recunoşti că ai avut o evaluare nu prea corectă despre un om care s-a dovedit că nu e aşa cum credeai tu că este. Undeva aici trebuie să căutăm această lipsă de reacţie.

Pe de altă parte, reacţia primului ministru din Ungaria cred că  a fost una echilibrată, corectă, extrem de diplomatică şi e foarte bine că nu a aruncat gaz pe foc. Poate asta era – speculez şi eu -  intenţia celor care l-au determinat pe Iohannis să iasă cu această declaraţie: să vină cineva să răspundă mai contondent şi să fie un scandal mai mare. Foarte bine că Viktor Orban a reacţionat atât de echilibrat şi atât de diplomatic", a declarat, într-un interviu acordat DC News TV, Kelemen Hunor.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel