De ce a murit nepoata lui Dumitru Prunariu. Adevăratul motiv al decesului

Arina Prunariu, nepoata de 11 ani a cosmonatului Dumitru Prunariu, a decedat duminică, la Spitalul ”Matei Balş” din Bucureşti, răpusă de o boală fulgerătoare.

Micuța a avut meningită cu meningococ, microbul activându-se în anumite condiții cum ar fi frig sau stres. 1% dintre cazurile diagnosticate cu meningită cu meningococ fac purpura fulminans. Acest lucru înseamnă că în interval de câteva ore, starea pacientului se agravează și se ajunge la șoc. 

Purpura fulminans este o formă gravă de septicemie, caracterizată prin purpură rapid extensivă, microangiopatie trombozantă cu CID, hemoragii în suprarenale și soc toxicoseptic endotoxinic.

Purpura fulminans sau sindromul Waterhouse- Friderichsen - așa cum mai este cunoscută - este o urgență majoră, ce poate apărea în urma unei infecții de căi aeriene superioare, cu debut brutal: hipertermie, cefalee, iritabilitate, tulburări digestive, alterarea stării generale.

Chiar și cu o terapie agresivă, decesul pacienților survine în câteva ore.

VEZI ȘI: Pierre de Hillerin prezintă adevărul despre moartea nepoatei lui Dumitru Prunariu

Arina, nepoata lui Dumitru Prunariu, s-a stins în mai puțin de o oră după ce a ajuns la Institutul Matei Balș, într-o stare foarte gravă. Fetița fusese într-o tabără, pe Dunăre, și apoi câteva zile la mare.

Anunțul a fost făcut de Dumitru Prunariu

Dumitru Prunariu, primul român care a ajuns în spațiul cosmic, a anunțat pe Facebook tragedia petrecută în familia sa în urmă cu câteva ore.

"Nepotica noastră Arina s-a făcut îngeraș. O meningita fulminanta ne-a răpit-o în câteva ore", scria Dumitru Prunariu pe rețeaua de socializare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel