De ce a murit Leonard Cohen. Legătura cu Trump: "Singura explicație adevărată"

Dumnezeu a fost atât de dezamăgit că a câștigat Donald Trump alegerile prezidențiale încât a fost nevoie ca Leonard Cohen să meargă la ceruri pentru a-l consola. Este singura explicație pe care un jurnalist de la Slate.fr. spune că a găsit-o după dispariția lui.

Leonard Cohen nu trebuia să moară. Nici astăzi, nici mâine, niciodată. El era vocea profetului, sângele Bibliei, vocea înțelepciunii născute pe malurile Iordanului. El nu avea vârstă. Nici melodiile sale. Vor mai fi ascultate încă o sută de mii de ani.

Le vom asculta și când lumea va înceta să mai fie. Cânta iubirea care îi unește pe amanți într-o îmbrățișare dulce dintr-un dormitor, dragostea care dă sens existenței noaste pe pământ, iubirea care ne luminează viața de zi cu zi, care ne consolează și are grijă de sufletele noastre. Leonard Cohen făcea dragoste în inimile noastre. Grație discurilor sale nu mai era nevoie să mergem la sinagogă, era suficient să închidem ochii și să-i ascultăm melodiile. Totul era la locul lui în cântecele sale, scrie jurnalistul de la Slate.fr. într-unul din cele mai bune editoriale scrise după moartea lui Leonard Cohen.

Avea cumpătare, modestie și discreție, mărcile eleganței supreme. Avea farmec. Leonard Cohen nu a murit, NU! Aveți grijă de el! Și-a petrecut toată viața cântându-vă.

Leonard Cohen, celebrul artist, cântăreţ şi autor a murit la vârsta de 82 de ani. Anunţul a fost făcut chiar pe pagina sa oficială de Facebook. 

"Anunţăm cu regret că legendarul poet, textier şi artist, Leonard Cohen, a trecut în nefiinţă. L-am pierdut pe unul dintre cei mai respectaţi şi prolifici muzicieni. La Los Angeles va fi organizată în curând o ceremonie de comemorare. Familia face apel la respectarea intimităţii în timpul funeraliilor", se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a lui Leonard Cohen.

[citeste si]

Artistul spunea că nu este pregătit să moară.

Muzicianul a declara la un moment dat: "Nu cred că voi putea termina acele cântece la care lucrez. Poate, cine ştie? Poate voi avea energia necesară, nu ştiu. Dar nu îndrăznesc să mă încred în vreo strategie spritiruale. Nu îndrăznesc să fac aşa ceva. Am ceva muncă de făcut. Să am grijă de afaceri. Sunt gata să mor. Sper să nu fie prea inconfortabil. Cam asta îmi asum". Apoi, pe data de 13 octombrie, Coehn le-a spus fanilor că doar încerca să facă o afirmaţie filosofică care a fost prost înţelească: "Am spus că sunt gata să mor recent şi cred că am exagerat. Tot timpul m-am autoironizat. Intenţionez să fiu nemuritor".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel