De ce a fost umflat numărul maidanezilor. 64.000, "o minciună ordinară"

317318-catei
317318-catei

Răzvan Băncescu, președintele ASPA, a declarat că în Capitală sunt 64.000 de câini. Cifra este oficială și mai multe voci au susținut că numărul ar fi mult mai mare. În realitate, numărul câinilor maidanezi ar fi mult mai mic, iar 64.000 este "o minciună ordinară". 

Anca Tomescu, coordonator proiect Animale fără Stăpân Vier Pfoten, a declarat, pentru De Ce News, că "Asta este o minciună ordinară pe care domnul Băncescu a invocat-o. 64.000 de câini înseamnă bani. Domnul Băncescu, care s-a lăudat că a făcut el nu știu ce statistici, nu știu cum a numărat el și ce a făcut el, nu a  fost capabil să răspundă la niște întrebări pe care noi i le-am pus cum ar fi, de exemplu, în ce perioadă s-a desfășurat, în ce zone s-a desfășurat acest recensământ, care a fost componența echipei, cât a costat - că este pe banii noștri - dacă acest recensământ a fost validat de vreo persoană de specialitate, care sunt cele mai importante concluzii ale acestui studiu. Nu a fost în stare să răspundă, nu a răspuns deloc. Care a fost strategia după care s-a desfășurat acest studiu? Însă, a venit cu acea inerție că nu trebuie să mai hrănim câinii că ne dă amendă 5.000 de lei, adică 'Dragi cetățeni, înfometați câinii ca să devină mai agresivi', pentru că orice câine care nu mânâncă devine nervos și noi dacă nu mâncâm o zi întreagă, seara suntem  nervoși, 'după care vin eu și număr eu câinii și-mi ies mie 64.000'. Să probeze cu acte doveditoare că acest studiu a fost făcut, deci că nu a fost inventat de el, să arate că acest studiu există și că noi avem 64.000 de câini. Bine că nu i-a dat 64 de mii virgulă trei".

Anca Tomescu a adăugat că "Studiul, pe care l-am făcut noi cu mapa în față, cu markere, cu cartiere, cu străzi, cu numărat câinii, luat la picior, pe care l-am făcut pentru că am vrut noi, arată că erau 25.000 de câini. Bineînțeles că mai scapă. Noi spunem că sunt 35.000, tocmai pentru că nu suntem persoane abilitate în acest sens. Am luat numărul de case, de blocuri, de străzi, ne-am chinuit puțin, cât ne pricepem".

De ce sunt umflate cifrele

"Câinii în plus înseamnă bani. Câinii sunt contorizați în bani mulți, buget enorm, pe care nu mai putem să-i invocăm dacă avem un număr mic de câini. Dacă sunt 64 de mii de câini, nu vă dați seama ce bine e?", a subliniat Anca Tomescu.

În 2013, 4,2 milioane pentru ASPA. În 2014, cu 2,6 mai mult

Anca Tomescu a adăugat: "Cu patru miliaone de euro, oricine interesat să rezolve această problemă ar rezolva-o, fără doar și poate prin niște campanii umane, campanii de adopție făcute profi, adăposturi, sterilizări. Totul este să vrei. Patru milioane de euro este o sumă enormă".

Ea a conchis: "Dacă anul ăsta spun că sunt 64.000 de câini și au 4 milioane și la anul vor avea 6 milioane înseamnă că în 2014 vor fi mai mulți câini".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel