De ce a fost ucis Boris Nemțov, opozantul lui Vladimir Putin

Boris Nemțov, unul dintre opozanții lui Vladimir Putin,  a fost 'lichidat' pentru afirmațiile sale antirusești și antimusulmane, a declarat Anzor Gubașev, arestat ca suspect  în dosarul privind uciderea politicianului.   Mărturiile acestuia  au fost depuse în prezența avocatului și citate de cotidianul rus Kommersant, informează miercuri agenția de presă Unian reluată de Agerpres.

Suspectul a recunoscut că își 'urmărea' de multă vreme victima, chiar și pe internet și la televizor.

Cel mai tare, pe Gubașev l-a iritat poziția opozantului Nemțov cu privire la Ucraina. 'Imediat cum a început războiul din Ucraina, Nemțov a început să facă agitație, se ducea acolo, ținea cuvântări. Apoi se întorcea aici (în Rusia) și afirma că noi (rușii) nu am face lucrurile cum trebuie, că ar putea începe un război mondial. Toată lumea s-a pus pe capul nostru, că nu avem dreptate. Într-un cuvânt, doream să produc agitație și să fac aici (în Rusia) ca în Ucraina', a afirmat Gubașev.

Citește și: Boris Nemțov. Imagini noi de la asasinat - VIDEO

Nu în ultimul rând, suspectul s-a declarat indignat de faptul că Boris Nemțov 's-a luat de profetul nostru, susținând, împreună cu Obama și președintele Franței, Francois Hollande, publicarea de caricaturi cu profetul Mahomed'. 'Prin urmare, l-am lichidat. Și asta îl așteaptă pe oricine va atenta la onoarea musulmanilor', a declarat Gubașev în timpul anchetei, adăugând că nu regretă câtuși de puțin fapta comisă.

Potrivit lui Gubașev, pregătirile pentru asasinarea opozantului ar fi început în ianuarie, la acțiune participând Zaur Dudaev și Beslan Șavanov, acesta din urmă decedând în timpul arestării, în explozia unei grenade. Cel care a tras în Nemțov a fost Zaur Dadaev, a mai afirmat Gubașev.

Opozantul rus Boris Nemțov a fost ucis în noaptea din 27 spre 28 februarie 2015. În Nemțov s-a tras de mai multe ori, în spate, dintr-un autoturism în mișcare. Politicianul a murit pe loc, din cauza rănilor suferite.

În timpul anchetei pe marginea asasinării lui Nemțov au fost arestați cinci oameni, iar la adresa a doi dintre ei — Zaur Dadaev și Anzor Gubașev — Tribunalul Basmanski din Moscova a formulat, la 8 martie, capete de acuzare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel