De ce a fost trafic de coșmar marți, 15 martie, în București. Răspuns pentru Mircea Badea

Fotografie creată de Life Of Pix, de la Pexels
Fotografie creată de Life Of Pix, de la Pexels

A fost un trafic infernal marți, 15 martie, în București.

Jurnalistul Val Vâlcu a venit cu o explicație. A fost o vreme frumoasă, n-a plouat, n-a nins, vreme de primăvară, așadar zero explicații logice pentru ca traficul din București să fie astăzi infernal. Știm bine că atunci când plouă, românul folosește umbrela cu patru roți. Dar astăzi nu a fost cazul de așa ceva: a fost primăvară în toată regula. Așadar, care a fost motivul pentru traficul de coșmar din Capitală?

Ziaristul Val Vâlcu are răspunsul: Spune că „poate în trafic au fost românii care au stat la coadă la benzină și, dacă tot au combustibil, vor să îl consume”.

Și Mircea Badea a spus, marți, în direct, la Radio Zu, ca a fost un trafic infernal.

„Nu există așa ceva! Nu se mai poate, dar vai de mine... Era să nu ajung la radio. Era și plin de milițieni utili”, a spus Mircea Badea.

Răzvan Popescu l-a completat: „A venit președintele Bulgariei în București!”

Mircea Badea a continuat: „Acum se explică...”

Bezina se va ieftini în câteva săptămâni, dar românii s-au înghesuit să pună benzină la preț mai mare

Carburanţii standard s-au comercializat, marți, în România, cu preţuri cuprinse între 7.85 lei/l și 8.28 lei/l. Deşi cotaţia petrolului Brent a scăzut cu aproximativ 20%, la câteva zile după cozile de la benzinării, preţurile la pompă nu au mai scăzut.

Ieftinirea nu se vede imediat deoarce se ia în calcul tariful din mai multe zile. Mai exact, reacţia preţului la pompă este întârziată cu câteva zile, cu aproximativ o săptămână. Acum, scăderea de astăzi a barilului, dacă s-ar menţine câteva zile, ar trebui să se reflecte la pompă cam peste o săptămână. 

VEZI ȘI: Cozi la benzină, ulei și hârtie igienică. Bulai: Nu avem pregătire pentru așa ceva / Vâlcu, remarcă tare

Multiplele crize care afectează România au generat o adevărată panică în societate și, pe cale de consecință, cetățenii au acționat emoțional în mai multe situații.

În cadrul emisiunii „Nod în Papură“, la DC News, Val Vâlcu și Alfred Bulai au vorbit despre emoția socială generată de multiplele crize care afectează și țara noastră:

„Noi nu suntem pregătiți din multe puncte de vedere vizavi de faptul că se poate întâmpla ceva. Ne-am preocupat de crize, de conflicte, de mitinguri, de proteste. Atenție, protestele din România sunt liliputane față de cele din Occident. Am avut și noi câteva, dar și alea sunt relativ mici. Îmi aduc aminte, în 2012, într-una din zile, a fost un pic de scandal, a luat foc o gheretă și am văzut oameni de o emoție extraordinară, dar sunt zone în Europa unde e o glumă asta, că ai dat foc la o coșmelie (...). La noi, nici pregătirea elementară pentru ce trebuie făcut pentru situații de criză nu există..“

Val Vâlcu: „Cum ce trebuie făcut? Iei hârtie igienică și benzină...“

Alfred Bulai: „Oamenii de aia reacționează relativ aiurea. Coadă la benzină - ce poți să faci dacă faci plinul? Hai să fim serioși, e o glumă. Faci o economie de 100 de lei.“

Val Vâlcu: „Și la tigăi nu-i la fel? Nu e bătaie pe tigăi? Câte tigăi îți iei într-o viață?!“

Alfred Bulai: „Tocmai, exact! Sunt 1.000 de lucruri care arată că, de fapt, nu știm.“

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel