De Ce a fost eliberat Dumitru Dragomir. Motivarea instanței

Dumitru Dragomir este cercetat în stare de libertate. Judecătorii au motivat decizia cu lipsa antecedentelor penale. A contat și că este pensionar și căsătorit. Dumitru Dragomir este acuzat de delapidare şi spălarea a trei milioane de euro.

"A adoptat în mod constant o atitudine cooperantă, punând la dispoziţia organului de urmărire penală mai multe documente şi înregistrări necesare pentru justa soluţionare a cauzei", a mai menţionat magistratul Alexandru Nestor în motivarea sentinţei de luni 7 aprilie, scrie Adevărul

Motivarea instanței mai arată: "În mod constant, inculpatul Dumitru Dragomir a arătat că nu-l cunoştea pe co-inculpatul Corbu Mihai anterior ca acesta să-i fie prezentat de martoriul Tărărău Adrian. Mijloacele de probă administrate în cauză nu au forţa juridică necesară a demonstra că inculpatul Dragomir Dumitru l-ar fi cunoscut anterior pe inculpatul Corbu Mihai, astfel încât delegarea SC Capital Properties SRL drept intermediar al vânzării drepturilor TV să constituie un act specific infracţiunii de delapidare". Însă, "judecătorul de drepturi şi libertăţi nu poate exclude existenţa unei asemenea înţelegeri între inculpaţii Dragomir şi Corbu, însă în absenţa altor mijloace de probă relevante sub acest aspect, măsura preventivă solicitată ar putea fi apreciată ca având caracter abuziv putându-se cu uşurinţă să se considere că dispunerea unei asemenea măsuri are ca scop strângerea probelor necesare pentru a demonstra existenţa unei înţelegeri frauduloase între cei doi inculpaţi".

Dumitru Dragomir a fost eliberat sub control judiciar, însă trebuie să respecte o serie de obligaţii, printre care să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat. El mai este obligat să informeze instanţa şi organul de urmărire penală cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit sau ori de câte ori este chemat.  Nu are voie să ia legătura cu martorii şi ceilalţi inculpaţi din dosar. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel