De ce a fost condamnat Gigi Becali. Vezi motivarea magistraților

Motivarea judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în privinţa arestării lui Gigi Becali a fost prezentată de RTV. Este vorba despre dosarul în care patronul Stelei a fost acuzat că i-a sechestrat pe cei care i-au furat maşina.

Gigi Becali a fost condamnat pe motiv că a discreditat instituţiile statului atunci când şi-a trimis bodyguarzii să-i recupereze maşina. Omul de afaceri a dat impresia că trăieşte după propriile legi şi nu le respectă pe cele ale statului. Acestea sunt concluziile motivării sentinţei magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul în care Becali a fost acuzat că i-a sechestrat pe cei care i-au furat maşina.

 "Organele judiciare sunt singurele abilitate să efectueze cercetări pentru aflarea adevărului, iar neacceptarea acestui principiu ar însemna pentru toţi cetăţenii că au posibilitatea de a-şi face singuri dreptate, prin sancţionarea unei fapte ilicite prin comiterea unei alte fapte ilicite", se arată în motivarea arestării lui Becali, potrivit România TV.

 Judecătorii au luat în calcul şi faptul că Gigi Becali e formator de opinie, exemplu pentru societate. Prin faptele sale, Becali ar avea puterea de a-i influenţa şi pe alţii. De aceea s-a impus sancţionarea drastică a oricărei abateri de la litera legii.

 Declaraţiile hoţilor sechestraţi au cântărit mult la condamnarea lui Becali, mai ales modul în care îşi schimbau brusc opinia. Astfel, s-a ajuns ca hoţii să declare că EI au cerut să fie băgaţi in portbagajul maşini lui Becali. "Deoarece eram lovit în zona capului şi îmi curgea sânge, pentru a nu murdări maşina în care urma să mă urc să merg la Becali, am dorit să intru în portbagaj. A fost ideea mea", este declaraţia halucinantă a lui Niculae Tinel, consemnată la ÎCCJ.

 Judecătorii nu i-au crezut însă pe hoţi, iar Gigi Becali a fost găsit vinovat de sechestrarea celor trei indivizi care i-au furat maşina. Completul de 5 judecători al instanţei supreme a considerat, totuşi, că Becali se poate reeduca şi în libertate şi de aceea, iniţial, au dictat o pedeapsă cu suspendare. Pentru că a mai avut, însă, şi alte dosare penale, pedeapsa s-a transformat în închisoare cu executare.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel