De Ce a fost arestată directoarea de la Bolintineanu- Motivarea TB

varzaru
varzaru

Judecătoarea Elena Burlan de la Tribunalul București a explicat de ce a fost arestată directoara Liceului "Dimitrie Bolintineanu", Costica Vărzaru

Acuzația adusă directoarei Costica Vărzaru este de trafic de influență. Motivarea arată că a fost arestată pentru că lăsarea ei în libertate ar produce un sentiment de insecuritate în rândul respectă valorile sociale ocrotite de lege. Judecatoarea Burlan susține că în condițiile în care cercetarea directoarei Costica Vărzaru s-ar fi făcut în stare de libertate, ar fi reprezentat un pericol concret pentru ordinea publică, pentru că săvârșirea faptei a angrenat un număr mare de persoane, arată motivarea, potrivit Lumea Justiției.

Iată o parte din motivarea judecătoarei Burlan de arestare a directoarei Vărzaru:

- "cu privire la pericolul concret pentru ordinea publică pe care l-ar prezenta lăsarea inculpatei în libertate instanța apreciază (...) angrenarea în această activitate infracționala a unui număr mare de persoane (...) putea conduce la fraudarea unui examen de o importanță hotaratoare a absolvenților de liceu".

- "Instanța are în vedere faptul că la stabilirea pericolului pentru ordinea publică pot fi avute în vedere (...) circumstanțele personale ale inculpatei, toate acestea fiind de natură a crea în opinia publică un sentiment de insecuritate”.

- "Tribunalul are în vedere periculozitatea faptei pentru care inculpata este cercetată, data de importanța valorii sociale ocrotite penalmente, fapta fiind cu atât mai grava cu cât inculpata a pretins bani în vederea folosirii influenței, calitatea inculpatei, respectiv aceea de director al Liceul Teoretic „D.B.” din B., precum și imprejurarile in care a pretins banii”.

- “se creeaza în rândul liceenilor și a persoanelor care urmează cursurile la fără frecvență opinia că pot promova examenul de bacalaureat fără a fi nevoie să învețe, ci doar contra unei sume de bani”.

- “fapta săvârșită justifica aprecierea că lasarea sa în libertate ar prezenta pericol concret pentru ordinea publică, prin crearea unui sentiment de insecuritate în randul persoanelor care respectă valorile sociale ocrotite de lege".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel