EXCLUSIV  De ce a apărut astrologul Daniela Simulescu legată la ochi la DCNews. I se poate întâmpla oricui: MERGI LA DOCTOR!

Daniela Simulescu
Daniela Simulescu

În emisiunea „Astrosens”, Daniela Simulescu, astrolog DCNews, a ales să poarte o eșarfă roz pe ochi. Veți afla în rândurile ce urmează motivul din spatele gestului său, care i-a uimit pe mulți.

În emisiunea „Astrosens" de pe 15 septembrie, Daniela Simulescu a purtat o eșarfă roz pe ochi, pentru a îndrepta atenția spre femeile cu povești uluitoare, spre femeile care, în urma unui diagnostic dificil, au dat dovadă de forță, curaj, demnitate.

Știați că, în fiecare oră, în România, o femeie este diagnosticată cu cancer la sân?

Știați că jumătate dintre acestea au sub vârsta de pensionare?

Știați că, la fiecare trei ore, în țara noastră, o femeie moare din cauza acestei boli?

Știați că, în 2018, cancerul la sân a reprezentat peste 25% din numărul total de noi cazuri de cancer în rândul femeilor din România?

În spatele acestor date sunt mame, fiice, surori, prietene. 

Daniela Simulescu a purtat o eșarfă în cadrul emisiunii de la DCNews precum o fac supraviețuitoarele acestei maladii, îndemnându-le pe privitoarele noastre să aibă grijă atât de ele, cât și de femeile din viața lor. Daniela Simulescu a ales campania #deschideochii a Fundației Renașterea, în contextul în care rata mortalității în cazul cancerului de sân este de 35% în România, în timp ce, în Europa, ea se situează la 26%. Depistarea cancerului de sân în stadiile 1 și 2 crește șansele de supraviețuire la 90%.

„De ce am ales să port această panglică și tricou? E vorba despre o campanie a Fundației Renașterea. Dacă veți căuta pe internet #deschideochii, veți vedea că foarte multe supraviețuitoare s-au filmat în timp ce-și dădeau această panglică jos și purtau un tricou cu acest mesaj. Este o tematică serioasă la noi în țară. În fiecare oră, o femeie din România este diagnosticată cu cancer la sân. (...) Campania ne ajută foarte mult și le vorbește femeilor: MERGEȚI LA DOCTOR! Am înțeles să folosesc această campanie în preajma Lunii Pline din Pești pentru că despre asta vorbește. Multe dintre femeile din această țară se sacrifică și suferă foarte mult. Nu au grijă de ele. Iar când simt că este ceva în neregulă, aleg să întârzie vizita la doctor. Nu este ok! De ce? Pentru că, atunci când cancerul este descoperit în primele faze, el este vindecabil! Sunt mult mai soluții acum, mult mai multe terapii, remedii, medicamente.

Fie că ești bunică, mamă, fiică, soră, mătușă, dă un exemplu! Mergi TU la doctor! Găsește timp pentru tine, fă un test, spune-le și celor din jurul tău. Roagă-le să meargă la doctor, să nu le fie frică!", a spus Daniela Simulescu la DCNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel