EXCLUSIV  De câți bani ai nevoie pentru propria afacere. Nancu, de la Fondul de Garantare: Noi acordăm 80% din creditul punte

foto pexels
foto pexels

Vești importante pentru tinerii care vor să-și facă propria afacere. Iată ce sumă asigură Fondul de Garantare. 

”Există programul Start-up Nation, unde suma maximă alocată de către Guvern este de 200.000 de lei. Nu este derulat de la FNGCIMM, dar Fondul Național de Garantare vine și garantează creditele punte. Vom deveni parteneri în momentul în care start-up-ul trebuie să plătească creditul bancar, noi, având convenții cu cele opt instituții financiar bancare acceptate de către Ministerul Antreprenoriatului pentru a derula acest program, vom acorda garanția, 80% din creditul punte, adică, 320.000 de lei” a spus Dumitru Nancu, în interviul acordat DCNews, cu privire la noile firme de pe piață, pentru tinerii care vor să pornească la drum în afaceri. 

Prin urmare, veștile sunt bune pentru tinerii care trebuie să se informeze despre cum îi ajută statul și cu cât înainte de a pleca la drum în afaceri, pentru că, din câte observăm, Fondul de Garantare asigură, ca partener, o sumă importantă, de 80% din credit, dacă se merge pe această variantă de start. Astfel, dintr-o sumă de 400.000 necesară, conform exemplului dat de Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM, în emisiune, beneficiarul are nevoie de un necesar de 80.000 de lei. 

Vezi mai mult în video: 

Citește și: EXCLUSIV  Programul Noua Casă 2023. Dumitru Nancu, FNGCIMM: E singurul program ipotecar în care TVA este de 5%

Ce este FNGCIMM

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o instituție financiară nebancară, cu capital de risc, înființată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanțări, prin acordarea de garanții pentru instrumentele de finanțare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse. FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum și creării și susținerii de locuri de muncă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel