De azi înainte, NU vei mai pleca de acasă fără să scoți televizorul sau încărcătorul de telefon din priză!

De astăzi înainte, probabil nu veți mai pleca de acasă înainte de a scoate tot din priză - de la televizor, la router sau încărcător de telefon.

Când dispozitivele electronice pe care le aveți acasă sunt oprite, dar conectate la rețea, acestea consumă energie. Da, lăsarea televizorului în priză, a aparatului de cafea, a încărcătorului de telefon, a cuptorului de microunde astfel încât acestea să fie întotdeauna disponibile atunci când le utilizați, pur și simplu apăsând un buton sau folosind o telecomandă, este o practică care ne conduce la consumul de energie electrică mai mult decât credem în casele noastre.

Vorbim despre ceea ce se cheamă  „vampiri electrici” sau „consum fantomă”

În plus față de economisirea energiei, mai există un motiv pentru a opri complet dispozitivele electronice atunci când nu le utilizăm. Rămânerea lor în stand-by, gata să fie pornite în orice moment, duce la scurtarea vieții lor. De asemenea, le expunem la supraîncălzire deoarece nu vor fi separate niciodată de sursa de alimentare și, prin urmare, riscăm să le stricăm mult mai repede.

Studiile estimează că acest tip de consum neintenționat reprezintă între 7 și 11% din consumul de energie electrică al unei locuințe, scrie presa spaniolă.

Sfatul este ca atunci când plecați de acasă sau când dormiți să scoateți dispozitivele din priză. Economisirea energiei se va traduce și într-o administrare mai bună a banilor pe termen lung.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel