De 40 de ani nu s-a mai întâmplat așa ceva. Emisiile de carbon din India au scăzut dramatic

India a avut prima scădere de la an la an a emisiilor de carbon din ultimii 40 de ani, arată o nouă analiză.

India a avut prima scădere de la an la an a emisiilor de carbon din ultimii 40 de ani, arată o nouă analiză, conform CNN.

Încetinirea economiei, creșterea proporției de energie verde folosită și impactul pandemiei Covid-19 au contribuit la o scădere de la an la an, transmite site-ul Carbon Brief, care militează pentru mediul înconjurător.

Energia termică era și așa în scădere

În ultimul an, India deja scăzuse producția de energie termică din cauza unei cereri reduse și din cauza prețului bun al energiei verzi, spun cercetătorii. Cu toate acestea, măsurile de carantină luate pentru a împiedica răspândirea virusului au cauzat o scădere mai bruscă în martie, iar creșterea energiei termice a fost oprită pentru prima oară în trei decenii.

Astfel, emisiile de carbon au scăzut cu 15% în martie, iar în aprilie estimările arată o scădere de 30%. Aceleași emisii de dioxid de carbon au scăzut cu 30 milioane tone la finalul anului fiscal care s-a încheiat în martie, iar aceasta ar putea fi prima scădere de la un an la altul în ultimii 40 de ani.

Carantina care duce la curățarea aerului în poluata Indie

India a impus măsuri de restricție pe 25 martie pentru a opri răspândirea noului coronavirus, închizând fabricile, piețele, magazinele și instituțiile religioase, suspendând simultan transportul în comun și lucratul pe șantiere.

Analiștii recunosc că această scădere este de termen scurt, cauzată de pandemie, însă aceste crize generate de coronavirus ar putea „cataliza, întări sau accelera deciziile pro-mediu care au fost luate deja în această zonă a politicilor țării cu 1,3 miliarde locuitori".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel