De 1 Mai, românii pot avea o săptămână liberă. Vezi de ce

Liber de 1 mai
Liber de 1 mai

Anul acesta minivacanţa de 1 Mai coincide cu Sărbătorile Pascale. Investitorii de pe litoral vor să profite de această ocazie și cer Guvernului Ponta acordarea a două zile libere, pentru ca deschiderea sezonului turistic să permită petrecerea unui sejur de șase zile la malul mării.

Data de 1 Mai pică miercuri, iar Paştele – duminică, 5 mai. De asemenea, ziua de luni, 6 mai, a doua zi de Paști, este declarată zi liberă. Investitorii de pe litoral cer Guvernului Ponta ca zilele de 2 mai (Ziua Tineretului) şi 3 mai să fie acordate zile naţionale libere, cu posibilitatea de recuperare în 2013. Astfel s-ar ajunge la șase zile libere, care ar putea fi petrecute de turiști pe malul mării.

Citește și: Vezi sărbătorile legale și zilele libere din 2013

„Ar stimula circulaţia turistică către staţiunile turistice din România şi către Litoralul Românesc, ceea ce ne va permite să dăm un start excelent sezonului 2013”, a declarat Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral-Delta Dunării.

Hotelierii şi agenţiile de turism au pregătit deja oferta pentru 1 Mai. Pachetul cuprinde perioada 30 aprilie - 7 mai. Prețurile, în funcţie de serviciile pe care le oferă fiecare unitate de cazare, pornesc de la:

- 60 lei / persoană / noapte la hotelurile de 3 stele;

- 100 lei / persoană / noapte la hotelurile de 4 stele;

- 229 lei / persoană / noapte la hotelurile de 5 stele.

„Având experienţa anilor trecuţi, considerăm că organizarea evenimentelor în această perioadă va atrage prima serie importantă de turişti pentru anul 2013. Asociaţia Litoral - Delta Dunării a transmis deja adrese pentru organizarea unui program amplu de evenimente, care va include: concerte, defilare cu autobuze supraetajate, paradă maşini de epocă şi motociclete, care alegorice, jocuri şi concursuri pe plaje, muzică, foc de artificii, show-uri de lasere etc“, a spus Corina Martin, conform Adevărul.

Sunteți de acord cu inițiativa investitorilor de pe litoral? Susțineți declararea zilelor de 2 mai și 3 mai ca zile libere, cu posibilitatea recuperării acestora în 2013?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel